Plommekake med crumble og ricotta
Ingredienser
1 kake/8 porsjoner
Plommeblanding:
6 plommer
1 ss sukker
Crumble:
70 g valnøtter
50 g brunt sukker
35 g glutenfritt fint mel
30 g kaldt smør
½ ts kanel
Kakerøre:
150 g ricotta (kan sløyfes)
150 g romtemperert smør
150 g sukker
2 egg
250 g glutenfritt fint mel
1 ts bakepulver
1 dl melk
Slik gjør du
1. Smør og mel en kakeform på ca. 20 cm i diameter. Forvarm ovnen til 180 °C.
2. Rens og kutt plommer i båter. Dryss sukker over og sett til side.
3. Legg ricotta i et kjøkkenhåndkle og press ut så mye vann som mulig. Sett til side.
4. Lag crumble ved å mikse valnøtter, brunt sukker, mel, smør og kanel i en blender eller stavmikser. Kjør til alt har samlet seg.
5. Visp smør og sukker til hvit og luftig.
6. Ha i ett egg om gangen og pisk godt mellom hver gang. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
7. Tilsett mel og bakepulver – og litt melk om gangen mens kjøkkenmaskinen går.
8. Ha blandingen over i en kakeform og dryss over halvparten av ricottaen.
9. Pynt med halvparten av plommene og spar resten til servering.
10. Dryss over crumble mellom plommene.
11. Stekes i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.
12. La kaken avkjøles helt før den serveres sammen med resten av plommene og ricottaen.
Tips:
Får du ikke tak i ricotta kan du bruke cottage cheese, eller sløyfe det helt.