Potetsalat med smak av Middelhavet

Salater 20 - 40 min

Potetsalat passer alltid godt til både grillet fisk og kjøtt. Denne varianten er inspirert av middelhavssmaker som oliven, kapers og rødløk.

Ingredienser

Porsjoner: ca. 3-4

  • 450 g amandinepoteter
  • 1 klype salt
  • ½ rødløk
  • 3-4 skiver syltet rødbete (etter smak)
  • oliven, kapers og/eller soltørkede tomater
  • 1/2 boks crème fraîche
  • saften av ¼ sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts lønnesirup
  • urter som timian, rosmarin, eller ramsløk
  • salt og pepper

Slik gjør du

1. Vask potetene og skjær i båter eller biter. Ha potetene i en kjele, dekk med vann og tilsett en klype salt. Kok potetene til de er møre. Pass på at de ikke koker i stykker.
2. Del rødløken i skiver og kutt små terninger av rødbetskivene.
3. Ønsker du litt ekstra middelhavs-smak på potetsalaten kan du skjære skiver av oliven eller toppe med kapers og soltørkede tomater. Når potetene er ferdig kokt, heller du av det varme vannet og skylder dem raskt i iskaldt vann. La de stå til de er romtempererte.
4. Rør sammen crème fraîche, sennep og lønnesirup i en stor skål. Smak til med salt og sitronsaft. Vend inn potetene og rødløken. Dryss til slutt bitene av rødbeten og oliven, soltørkede tomater eller kapers over. Server!