Quiche Lorraine_1200x500.jpg

Foto: Therese Elstad/Sentralen

Quiche Lorraine

Varmretter Over 60 min

En klassisk Quiche Lorraine passer like godt til lunsj som til middag enten det er fest eller hverdag.

Ingredienser

Paibunn:
250 g fint glutenfritt mel, f.eks. Semper Fin
125 g smør eller margarin
Ca. 2 ss vann

Fyll:
150 g bacon
1 purre
1 dl revet ost
3 egg
3 dl Crème Fraîche
½ ts salt
½ ts pepper
1 knivsodd muskat

Slik gjør du

Ha glutenfritt mel og smør i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en fin konsistens. Tilsett vann og kjør til deigen klumper seg. Ta deigen ut av maskinen og elt den lett for hånd til den blir fast og fin. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C. Trykk deigen ut i en paiform og stikk bunnen med en gaffel.

Forstek paideigen i ca. 10 minutter.

Kutt bacon i biter og stek det sprøtt. Kutt purre i tynne skiver. Pisk egg og Crème Fraîche til en glatt blanding. Vend inn bacon, revet ost og purre, og krydre med salt, pepper og revet muskat. Hell i paiformen og stek i nederst/midten av ovnen i ca. 25 minutter (200 °C). Om kantene blir for brune, kan man dekke dem til med litt folie. Avkjøles noe og server med litt ekstra purre på toppen.

Kilde: Therese Elstad/Sentralen