
Foto: Therese Elstad/Sentralen
Quiche Lorraine
Ingredienser
Paibunn:
250 g fint glutenfritt mel, f.eks. Semper Fin
125 g smør eller margarin
Ca. 2 ss vann
Fyll:
150 g bacon
1 purre
1 dl revet ost
3 egg
3 dl Crème Fraîche
½ ts salt
½ ts pepper
1 knivsodd muskat
Slik gjør du
Ha glutenfritt mel og smør i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en fin konsistens. Tilsett vann og kjør til deigen klumper seg. Ta deigen ut av maskinen og elt den lett for hånd til den blir fast og fin. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 °C. Trykk deigen ut i en paiform og stikk bunnen med en gaffel.
Forstek paideigen i ca. 10 minutter.
Kutt bacon i biter og stek det sprøtt. Kutt purre i tynne skiver. Pisk egg og Crème Fraîche til en glatt blanding. Vend inn bacon, revet ost og purre, og krydre med salt, pepper og revet muskat. Hell i paiformen og stek i nederst/midten av ovnen i ca. 25 minutter (200 °C). Om kantene blir for brune, kan man dekke dem til med litt folie. Avkjøles noe og server med litt ekstra purre på toppen.
Kilde: Therese Elstad/Sentralen