Ramensuppe med friske grønnsaker
Ingredienser
4 porsjoner
1 squash
6 store sjampinjong
1 pk grønnkål
1 ss olje
1 l kyllingkraft
1 pk risnudler
1 bunt vårløk
1/2 rødløk
1 neve koriander
2 lime
Slik gjør du
Ramen-nudler med kraft og grønnsaker er både sunt, trendy og godt. Prøv en variant med spiralisert squash, risnudler og deilig kyllingkraft. Lager man hjemmelaget kyllingkraft blir retten enda mer næringsrik og varmer godt på kalde høstkvelder. Oppskrift på hjemmelaget kyllingkraft finner du her.
Bruk en spiraliser til å lage strimler av squash. Kutt sjampinjong og grønnkål i skiver og fres raskt i en panne med litt olje. Kok opp kraft og tilsett risnudler og squash når kraften koker. Dra av varmen og la trekke i 3 minutter. Hell over i serveringsskåler og legg sopp og grønnkål på toppen. Finhakk vårløk, rødløk og koriander- og dryss over. Serveres med limebåter.
Tips: Har du ikke spiraliser så kan man grovrive squash på rivjern. Har man ikke kraft kan man fint bruke ønsket type buljong.
Oppskrift og foto: Therese Elstad/Sentralen