Bagels nett.jpg

Raske glutenfrie bagels

Bakverk 40 - 60 min

Bagels kom opprinnelig til USA med jødiske immigranter fra Europa, og er blitt veldig populært. En ekte bagel skal kokes før den stekes, men vi har jukset litt og laget en oppskrift som er rask å lage, og som kun skal stekes. Så nå kan du lett imponere med hjemmelagde glutenfrie bagels.

Ingredienser

Oppskriften gir 4-6 middels store bagels

Bagels

30 g smør
150 g fint glutenfritt mel
50 g grovt glutenfritt mel
10 g bakepulver
250 g yoghurt

Topping:
1 ss chiafrø
1 ts tørket persille
1 ts salt

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Smelt smør og ha mel, bakepulver, yoghurt og smeltet smør i en bolle.
  3. Bland godt sammen. Deigen kan føles litt klissete.
  4. Ha bakepapir på et stekebrett og bruk en våt skje til å forme bagelsene. Bruk fingrene til å lage et hull i midten.
  5. Dryss over toppingen og stek i ovnen i 15–20 minutter, til gyllen.
  6. Avkjøl noe før du serverer med ditt favorittpålegg.

Tips!

Ønsker du å lage bagels på den tradisjonelle måten kan du tilsette 25 g gjær og heve deigen til dobbel størrelse både før og etter utbaking, samt trekke dem i kokende vann i 2 minutter før de stekes i ovn. Dette gjør dem saftige og myke inni, og deilig sprø utenpå.