
Raske glutenfrie bagels
Bakverk 40 - 60 min
Ingredienser
Oppskriften gir 4-6 middels store bagels
Bagels
30 g smør
150 g fint glutenfritt mel
50 g grovt glutenfritt mel
10 g bakepulver
250 g yoghurt
Topping:
1 ss chiafrø
1 ts tørket persille
1 ts salt
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 225 °C.
- Smelt smør og ha mel, bakepulver, yoghurt og smeltet smør i en bolle.
- Bland godt sammen. Deigen kan føles litt klissete.
- Ha bakepapir på et stekebrett og bruk en våt skje til å forme bagelsene. Bruk fingrene til å lage et hull i midten.
- Dryss over toppingen og stek i ovnen i 15–20 minutter, til gyllen.
- Avkjøl noe før du serverer med ditt favorittpålegg.
Tips!
Ønsker du å lage bagels på den tradisjonelle måten kan du tilsette 25 g gjær og heve deigen til dobbel størrelse både før og etter utbaking, samt trekke dem i kokende vann i 2 minutter før de stekes i ovn. Dette gjør dem saftige og myke inni, og deilig sprø utenpå.