Risboller i langpanne_1280x720.jpg

Foto: Therese Elstad

Risboller i langpanne

Jul Over 60 min

For deg som ikke får nok av risboller!

Ingredienser

2 ½ plater kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
1 pk delfiafett
2 egg
2 ss sukker
½ pose puffet ris
 

Slik gjør du

  1. Smelt sjokoladen i kaffen ved svak varme.
  2. Smelt delfiafettet ved svak varme og avkjøl det noe.
  3. Visp eggedosis av egg og sukker.
  4. Bland sammen eggedosis og sjokoladen/kaffen. Tilsett deretter delfiafettet, litt av gangen under stadig visping. Røren skal være jevn og fin.
  5. Rør inn puffet ris til passe konsistens med slikkepott.
  6. Ha bakepapir i en liten langpanne, og fordel risblandingen jevnt utover. 
  7. Sett langpannen kjølig i et par timer eller over natten slik at sjokoladen stivner.
  8. Løft den stivnede kaken ut av langpannen, og skjær den i firkanter. 
  9. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet.

Kilde: NCF