vårlig kakedrøm.jpg

Rosa og glutenfri bløtkakedrøm

Bakverk 40 - 60 min

En herlig rosa drøm av en bløtkake, gjør seg godt på vårens og sommerens festbord.

Ingredienser

1 kake

Sukkerbrød
4 egg
2 dl sukker
1 ½ dl Semper mix
1 ½ ts bakepulver
1 dl potetmel

Fyll
8 ss melk/ eplejuice
4 ss jordbærsyltetøy

Krem
3 dl kremfløte
1 ss sukker
0,5 ts rød konditorfarge

Pynt
Friske bær
Makroner
Mochi is
Physalis

Slik gjør du


1. Skru ovnen på 170°C.
2. Smør og mel to kakeformer på 18 cm i diameter og ha bakepapir i bunnen. Bruker du en form på 22-24 cm i diameter kan du ha hele røren i én form.
3. Pisk egg og sukker til eggedosis.
4. Vend inn mel og bakepulver.
5. Ha røren over i kakeformene og stek i ovnen på nederste rille i ca. 30 minutter.
6. Avkjøl kaken helt før formen fjernes og toppen skjæres av.
7. Sett én bunn på et kakefat og dynk med melk eller juice før du har på jordbærsyltetøy.
8. Ha sukker, fløte og konditorfarge i en bolle og pisk til stiv krem.
9. Legg krem over jordbærsyltetøyet og ha den andre sukkerbunnen på toppen. Dynk med mer melk.
10. Smør resten av kremen over kaken og pynt med friske bær, physalis, makroner og mochi is. (Mochi er en japansk dessert som består av fløteis dekket med en risbasert deig. Du finner dem i frysedisken hos de fleste dagligvarebutikker.)

 

Tips!

Avkjøl kaken opp ned på en rist for å unngå at toppen synker og lager et «krater». Og hvis du ønsker flere lag med fyll kan du skjære sukkerbunnene i to.