Hanne Lenes rosenkålsalat
Salater Over 60 min
Ingredienser
1 lite gresskar eller 2 søtpoteter
400 g rosenkål
2 ss olivenolje eller raps
2 ts kanel
1 ts salt
litt pepper
1 neve kokosflak, eller kokosmasse
1 stor boks grønne linser ferdig kokte (230 g)
1 appelsin eller 2-3 klementiner
50 g tørkede tranebær, tilsvarer en håndfull
1 håndfull mandler eller pekannøtter grovhakket
salt og pepper
1/2 granateple eller f.eks. småbiter av eple som strøs på rett før
Dressing
2,5 dl yoghurt naturell, gjerne plantebasert, jeg liker de litt syrlige variantene med kokos, smak deg frem.
1 sitron
1 håndfull bladpersille, koriander eller basilikum hakket
Smak til med salt og pepper
Slik gjør du
- Sett ovnen på 200 grader, over og undervarme.
- Del gresskar/søtpotet i grove biter, omtrent så store som en rosenkål. Rens og del rosenkålen. Bland rosenkål og gresskar/søtpotet med olje, kanel, salt, og pepper, spre på et bakebrett og stek i 25 minutter.
- Gjør i mellomtiden klart alle andre ingredienser. Appelsinen blir finest om du skjærer av skallet og alt det hvite med en skarp kniv. Deretter skjærer du fine fileter inn i appelsinen, så du ikke får med noe av "veggene" i båtene.
- Press sitronen, bland yoghurten med sitronsaft, salt og urter og sett til side.
- Etter 25 minutter – ringle litt olje over rosenkålblandingen i ovnen, og strø på kokos. La steke i 2-5 minutter til. Hold godt øye med brettet, så det ikke blir svidd.
- For montering liker jeg å starte med linser i bunn, deretter ta rosenkål og gresskar/søtpotet, deretter tranebær, mandler, appelsiner, litt dressing og granateple på toppen.
Tips: Server resten av dressingen i en skål ved siden av.
Kilde: Hanne-Lene Dahlgren