Rosenkålssalat_1200x500.jpg

Hanne Lenes rosenkålsalat

Salater Over 60 min

Deilig rosenkålsalat med søtpoteter, granateple og appelsin av vegetar-entusiast Hanne-Lene Dahlgren.

Ingredienser

1 lite gresskar eller 2 søtpoteter
400 g rosenkål
2 ss olivenolje eller raps
2 ts kanel
1 ts salt
litt pepper
1 neve kokosflak, eller kokosmasse
1 stor boks grønne linser ferdig kokte (230 g)
1 appelsin eller 2-3 klementiner
50 g tørkede tranebær, tilsvarer en håndfull
1 håndfull mandler eller pekannøtter grovhakket
salt og pepper 
1/2 granateple eller f.eks. småbiter av eple som strøs på rett før

Dressing
2,5 dl yoghurt naturell, gjerne plantebasert, jeg liker de litt syrlige variantene med kokos, smak deg frem.
1 sitron
1 håndfull bladpersille, koriander eller basilikum hakket
Smak til med salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader, over og undervarme. 
  2. Del gresskar/søtpotet i grove biter, omtrent så store som en rosenkål. Rens og del rosenkålen. Bland rosenkål og gresskar/søtpotet med olje, kanel, salt, og  pepper, spre på et bakebrett og stek i 25 minutter. 
  3. Gjør i mellomtiden klart alle andre ingredienser. Appelsinen blir finest om du skjærer av skallet og alt det hvite med en skarp kniv. Deretter skjærer du fine fileter inn i appelsinen, så du ikke får med noe av "veggene" i båtene. 
  4. Press sitronen, bland yoghurten med sitronsaft, salt og urter og sett til side.
  5. Etter 25 minutter – ringle litt olje over rosenkålblandingen i ovnen, og strø på kokos. La steke i 2-5 minutter til. Hold godt øye med brettet, så det ikke blir svidd.
  6. For montering liker jeg å starte med linser i bunn, deretter ta rosenkål og gresskar/søtpotet, deretter tranebær, mandler, appelsiner, litt dressing og granateple på toppen.

Tips: Server resten av dressingen i en skål ved siden av.

Kilde: Hanne-Lene Dahlgren

alt

Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) samt tracking slik at vi kan yte deg bedre service.
Informasjonskapslene og tracking blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan lese mer om vår bruk av informasjonskapsler og tracking eller fortsette å bruke nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.