rudolf-1200x585.jpg

Glutenfrie Rudolf cake pops

Jul 0 - 20 min

Nissens trofaste hjelpere står på pinne denne julen.

Ingredienser

300 glutenfrie kakerester i smuler. (Her kan du bruke alle slags kake- og kjeksrester)

100-200 g vaniljekrem (Du kan også bruke 100 g kremost, 200 g melis og 1 ts vaniljesukker)

200 g sjokolade (Du kan også bruke candy melts eller overtrekkssjokolade som er enklere å jobbe med enn vanlig sjokolade)

strøssel til nese og øyne

salte glutenfrie kringle-kjeks til horn (Salinis fra Schär)

pinner

Slik gjør du

alt1. Smuldre opp kakerestene i en bolle. Tilsett vaniljekremen litt og litt, og rør godt sammen til du får en fin og tett deig.

2. Form passe store kuler, pass på at de ikke blir for store for pinnen, som du nå stikker inn i kulene. Sett kaldt en halv time.

3. Smelt sjokoladen, gjerne over vannbad så den ikke blir for varm. Dekk cake popsene med sjokolade, sett på strøssel-øyne og -nese og la sjokoladen stivne.

4. Sett på kjekshornene ved å dyppe dem i sjokolade og presse dem mot cake popsen. Her kan du enten bruke dem hele eller bryte dem i mindre biter. 

5. Oppbevar i kjøleskap til du skal servere dem.