Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) samt tracking slik at vi kan yte deg bedre service.
Informasjonskapslene og tracking blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten.
Du kan lese mer om vår bruk av informasjonskapsler og tracking eller fortsette å bruke nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.
Rullekake med hasselnøttkrem
Jul Over 60 min
Ingredienser
1 rullekake
Kakebunn:
120 g sukker
4 egg
100 g fint glutenfritt mel
¼ ts bakepulver
2 toppede ss bakekakao
Fyll:
2 dl hasselnøtter
300 g hvit sjokolade
200 g smør, romtemperert
200 g melis
1 klementin, skall
Slik gjør du
Skru ovnen på 180 °C og mål opp alle ingrediensene.
- Ha hasselnøtter i en ildfast form og rist de i ovnen i ca. 10 minutter. Pass på så de ikke blir brent. Avkjøl og ha hasselnøttene i et kjøkkenhåndkle for å riste vekk mesteparten av skallet. Grovhakk nøttene.
- Skru ovnen på 200 °C.
- Bryt sjokoladen i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad) på lav temperatur. Pass på at bollen ikke er i kontakt med vannet, da kan det bli for varmt og sjokoladen vil skille seg. Rør lett i sjokoladen til alt er smeltet. Avkjøl til romtemperatur.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Sikt i mel, bakepulver og bakekakao. Vend inn i eggedosisen.
- Fordel røren jevnt utover et stekebrett med bakepapir.
- Stek kaken i midten av ovnen i 6-8 minutter. Følg med da det varierer fra ovn til ovn. Den bør ikke bli for godt stekt, da blir den «hard» og vanskelig å rulle.
- Legg et nytt ark med bakepapir på kjøkkenbenken og strø litt sukker jevnt over hele.
- Hvelv rullekaken over og avkjøl noe. Legg gjerne stekebrettet over så den ikke blir tørr.
- Ha smør og melis i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen er luftig og hvit.
- Riv skall av en halv klementin og spar den andre halvdelen til pynt. Ha i blandingen sammen med den avkjølte, smeltede sjokoladen. Ha i revet klementinskall og hell den avkjølte, smeltede sjokoladen i blandingen. Pisk til alt er godt blandet.
- Smør kremen utover kakebunnen. La noe være igjen til pynt. Dryss mesteparten av det hakkede hasselnøttene over kremen. Gjem noen til pynt.
- Rull kaken sammen og legg kjølig med skjøten ned. Ønsker du en helt rund rullekake kan du bruke en hul sylinderform du legger rullekaken i.
- Pynt med den resterende kremen, revet klementinskall og grovhakkede hasselnøtter på toppen.
Oppskrift/foto: Therese Elstad