Sitronpasta
Varmretter 20 - 40 min
Ingredienser
4 porsjoner
1 pakke glutenfri tagliatelle, ca. 300 g
100 g smør
2–3 hvitløksfedd
2 håndfuller salvie
1 håndfull basilikum
1 sitron, saft og skall
1 håndfull pinjekjerner
Litt revet parmesan til servering
Slik gjør du
- Kok tagliatelle som anvist på pakken, til al dente.
- Ha smør i en stekepanne, sammen med hvitløksfedd og en håndfull salvieblader. Skru på middels varme og stek til smøret ser brunt ut og lukter nøtteaktig. Pass på så det ikke brenner seg.
- Legg de stekte salviebladene på et kjøkkenpapir og spar til servering.
- Hell av vannet på pastaen og tilsett det brunede smøret, sammen med grovhakket frisk salvie og basilikum.
- Riv over sitronskall og bland godt sammen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper- og ev. et lite hvitløksfedd til.
- Server med sprøstekte salvieblader, pinjekjerner og parmesan.
✎ 📷 Therese Elstad