
Foto: Vilde Rommetveit
Sjokoladekake i appelsinskall
Kaker og desserter 40 - 60 min
Ingredienser
4 porsjoner
2 appelsiner
1 egg
½ dl sukker
2 ss smør
½ dl melk
1 dl lys glutenfri melblanding
1 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
Slik gjør du
- Del appelsinene i to og skrap ut innholdet.
- Pisk sammen egg og sukker og vend alle de tørre ingrediensene inn i eggedosisen.
- Smelt smør og ha i blandingen sammen med melken. Bland lett. Hvis du ønsker kan du vende inn noe av fyllet fra appelsinene, men da må du beregne ekstra steketid.
Hvis du skal steke de i ovn kan du fylle 2/3 av appelsinskallet og la de steke i ca. 25 minutter på 180 grader eller til de er gjennomstekte. Pass på at appelsinene står stødig på stekebrettet. Hvis du skal steke de på bålet kan du frakte røren i en tett beholder og ha i appelsinskallene rett før du skal steke de. Fyll omtrent 2/3 av appelsinskallene her også og ha aluminiumsfolie rundt før du har de på bålet. Stek i ca. 25 minutter eller til de er gjennomstekt.