
Smash-burger med karamellisert løk
Bakverk 40 - 60 min
Ingredienser
4 porsjoner
Burgerbrød
230 g potetmel
135 g rismel brunt
60 g glutenfritt havremel
8 g bakepulver
7 g xantangummi
12 g salt
50 g sukker
½ pk fersk gjær
17 g Psyllium malte frøskall (husk)
280 g lunkent vann
120 g helmelk, lunkent
2 store egg, romtemperert
50 g solsikkeolje
1 egg til pensling
1 ss sesamfrø
Karamellisert rødløk
1 ss smør
1 rødløk
1 ss sukker
Smash-burger
1 pk kjøttdeig
4 skiver cheddarost
Trøffelmajones
6 ss majones
1 ts trøffelsalt
Tilbehør
4 blader crispisalat
2 store tomater
Slik gjør du
- Begynn med å lage burgerbrødene: Mål opp potetmel, rismel, havremel, bakepulver, xantangummi, salt og sukker i en bakebolle. Smuldre i gjæren.
- Lag psyllium gele ved å tilsette psyllium husk pulver sammen med lunkent vann. Bland godt og la stå i et par sekunder til det blir gele-aktig før det tilsettes i bakebollen med de tørre ingrediensene.
- Ha i helmelk, egg og solsikkeolje.
- Elt i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Deigen skal være klissete.
- Gjør klart et stekebrett med bakepapir og form brødene til runde hamburgerbrød. Ca. 100 g deig per stykk gir ca. 16 burgerbrød.
- Dekk til og hev i 1 time.
- Pisk egg, pensle brødene og strø over sesamfrø.
- Stek i ovnen på 190 grader ca. 20 min, eller til gyllen. Avkjøl noe.
- Syltet rødløk: Kutt rødløk i skiver. Varm en stekepanne med litt smør og sukker, og stek på middels til lav varme til løken er karamellisert.
- Smash-burger: Del kjøttdeigen i 4 like store deler (eller 8 om du vil ha «double deckers»), og trill til kjøttdeigen til runde baller. Klem deretter flate med håndflaten. Bruk litt vann om deigen er klissete.
- Stek hamburgerne raskt på begge sider på høy varme. Press gjerne ned med en stekespade så de blir så flate og tynne som mulig og får en fin stekeskorpe.
- Skru ned varmen noe og ha på cheddarost. Stek under lokk til osten er smeltet.
- Rør sammen majones og trøffelsalt.
- Server smashburgerne med trøffelsalt, salat, tomat, og karamellisert rødløk.