ny burger bred nett.jpg

Smash-burger med karamellisert løk

Bakverk 40 - 60 min

Smashburger er en populær type hamburger som lages ved å trykke en ball av kjøttdeig ned i en varm panne eller grill. Dette skaper en sprø stekeskorpe på utsiden og saftig kjøtt på innsiden.

Ingredienser

4 porsjoner
 

Burgerbrød
230 g potetmel
135 g rismel brunt
60 g glutenfritt havremel
8 g bakepulver
7 g xantangummi
12 g salt
50 g sukker
½ pk fersk gjær
17 g Psyllium malte frøskall (husk)
280 g lunkent vann
120 g helmelk, lunkent
2 store egg, romtemperert
50 g solsikkeolje
1 egg til pensling
1 ss sesamfrø

Karamellisert rødløk
1 ss smør
1 rødløk
1 ss sukker

Smash-burger
1 pk kjøttdeig
4 skiver cheddarost

Trøffelmajones
6 ss majones
1 ts trøffelsalt

Tilbehør
4 blader crispisalat
2 store tomater

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage burgerbrødene: Mål opp potetmel, rismel, havremel, bakepulver, xantangummi, salt og sukker i en bakebolle. Smuldre i gjæren.
  2. Lag psyllium gele ved å tilsette psyllium husk pulver sammen med lunkent vann. Bland godt og la stå i et par sekunder til det blir gele-aktig før det tilsettes i bakebollen med de tørre ingrediensene.
  3. Ha i helmelk, egg og solsikkeolje.
  4. Elt i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Deigen skal være klissete.
  5. Gjør klart et stekebrett med bakepapir og form brødene til runde hamburgerbrød. Ca. 100 g deig per stykk gir ca. 16 burgerbrød.
  6. Dekk til og hev i 1 time.
  7. Pisk egg, pensle brødene og strø over sesamfrø.
  8. Stek i ovnen på 190 grader ca. 20 min, eller til gyllen. Avkjøl noe.
  9. Syltet rødløk: Kutt rødløk i skiver. Varm en stekepanne med litt smør og sukker, og stek på middels til lav varme til løken er karamellisert.
  10. Smash-burger: Del kjøttdeigen i 4 like store deler (eller 8 om du vil ha «double deckers»), og trill til kjøttdeigen til runde baller. Klem deretter flate med håndflaten. Bruk litt vann om deigen er klissete.
  11. Stek hamburgerne raskt på begge sider på høy varme. Press gjerne ned med en stekespade så de blir så flate og tynne som mulig og får en fin stekeskorpe.
  12. Skru ned varmen noe og ha på cheddarost. Stek under lokk til osten er smeltet.
  13. Rør sammen majones og trøffelsalt.
  14. Server smashburgerne med trøffelsalt, salat, tomat, og karamellisert rødløk.