Smuldrepai med multer_1200x500_2.jpg

Foto: Therese Elstad/Sentralen

Smuldrepai med multer

Høst 20 - 40 min

Denne glutenfrie smuldrepaien med multer er god som gull. Den er lettvint å lage, og smaker ekstra godt med litt vaniljeis til.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 25 g glutenfrie havregryn
  • 25 g grovhakkede mandler
  • 50 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g Semper Grov Mix
  • 50 g kaldt smør i terninger
  • 600 g multer, frosne eller ferske

Slik gjør du

altSett ovnen på 200 °C. Kjør havregryn og mandler i en blender til grovt mel. Bland med sukker, vaniljesukker og Semper Grov Mix i en bolle. Smuldre smøret inn i blandingen for hånd. Legg multer over i en smurt ildfast form på ca. 20 cm og fordel smuldredeigen på toppen. Stek i ovnen i 20 minutter. Server med vaniljeis om ønskelig.

Kilde: Therese Elstad/Sentralen