Søtpotetlomper_1200x500.jpg

Foto: Vilde Rommetveit

Søtpotetlomper

Bakverk Over 60 min

I denne oppskriften har vi brukt søtpoteter. Det gir lompene en oransje farge og gjør at de blir litt søtere enn vanlige lomper.

Ingredienser

Ca. 8 lomper

2 mellomstore søtpoteter
2 ½ dl bokhvetemel
2 ½ dl Jyttemel
1 ts salt

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotetene og skjær de i like store biter. Legg de på et stekebrett og stek de i ovnen på 180 grader til de er møre.
  2. Avkjøl søtpotetbitene og mos de deretter med en foodprocessor eller stavmikser, så du får en klumpfri mos. Ha mosen i en bolle.
  3. Bland Jyttemel, bokhvetemel og salt og tilsett halvparten av melblandingen i bollen. Bland melet godt inn i mosen.
  4. Ha i resten av melet og kna til en deig. Deigen skal være fast og ikke klissete. Om deigen fortsatt er klissete kan du ha i litt mer mel. Men ikke for mye, for da blir lompene tørre.
  5. Del deigen i passe store emner og kjevle ut lompene slik at de blir tynne og får den formen du ønsker. Bruk litt mer mel når du kjevler ut.
  6. Stek lompene på medium varme i en tørr stekepanne eller på en bålpanne. Stek de til de får gylne, brune flekker på hver side.
  7. Oppbevar lompene under et kjøkkenhåndkle etter de er stekt – da bevarer de saftigheten best!

Kilde: Vilde Rommetveit