
Foto: Vilde Rommetveit
Søtpotetlomper
Bakverk Over 60 min
Ingredienser
Ca. 8 lomper
2 mellomstore søtpoteter
2 ½ dl bokhvetemel
2 ½ dl Jyttemel
1 ts salt
Slik gjør du
- Skrell søtpotetene og skjær de i like store biter. Legg de på et stekebrett og stek de i ovnen på 180 grader til de er møre.
- Avkjøl søtpotetbitene og mos de deretter med en foodprocessor eller stavmikser, så du får en klumpfri mos. Ha mosen i en bolle.
- Bland Jyttemel, bokhvetemel og salt og tilsett halvparten av melblandingen i bollen. Bland melet godt inn i mosen.
- Ha i resten av melet og kna til en deig. Deigen skal være fast og ikke klissete. Om deigen fortsatt er klissete kan du ha i litt mer mel. Men ikke for mye, for da blir lompene tørre.
- Del deigen i passe store emner og kjevle ut lompene slik at de blir tynne og får den formen du ønsker. Bruk litt mer mel når du kjevler ut.
- Stek lompene på medium varme i en tørr stekepanne eller på en bålpanne. Stek de til de får gylne, brune flekker på hver side.
- Oppbevar lompene under et kjøkkenhåndkle etter de er stekt – da bevarer de saftigheten best!
Kilde: Vilde Rommetveit