
Tacogryte med spaghetti
Varmretter 40 - 60 min
Ingredienser
4 porsjoner
1 rød paprika, hakket
1 purre eller 2 vårløk (kun det grønne om du vil gjøre retten lavFODMAP)
1 ss nøytral olje
400 gram kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig
200 gram glutenfri spagetti
1 pakke tacokrydder eller lag ditt eget (se under)
5 dl vann
1 boks hakkede tomater
salt og pepper
Hjemmelaget tacokrydder:
Til 400 g kjøttdeig
1 ss chilipulver
¼ ts chiliflak
¼ ts tørket oregano
½ ts paprikapulver
1 ½ ts spisskummen
½ ts ramsløk
1 ts salt
1 ts pepper
Tilbehør:
Frisk koriander
Revet ost
Rømme
Lime i båter
Slik gjør du
- Hakk paprika og vårløk i små biter.
- Varm olje i en stor gryte på middels varme. Tilsett kjøttdeigen og brun den i 5 minutter.
- Rør inn tacokrydderet.
- Tilsett hakkede tomater, paprika og vårløk/purre, spagetti og vann. Kok opp, legg deretter på lokk og skru ned til medium varme.
- La det småkoke til spagettien er gjennomkokt og vannet er blitt til en tykk saus. Dette tar mellom 15 – 25 minutter. Smak til med salt og pepper, og dryss over ost og koriander.
- Ønsker du en litt mer voksen variant kan du smake til sausen med tabasco, chilisausen sriracha, eller glutenfri buljong.
Hjemmelaget tacokrydder
Lag ditt eget magevennlige tacokrydder! På den måten kan du også selv justere mengden av for eksempel chili og spisskummen etter smak.
Kilder: Edin Design