Torskegrateng med sellerirot- og eplepuré_1280x720.jpg

Oppskrifter og foto: Therese Elstad/Sentralen

Torskegrateng med sellerirot- og eplepuré

Høst Over 60 min

Hjemmelaget  glutenfri fiskegrateng er en populær middagsrett for store og små. Her får den klassiske fiskeretten følge av selleri- og eplepuré, som gir en nydelig ekstra smaksdimmensjon til den milde torsken.

Ingredienser

4 porsjoner

Sellerirot- og eplepuré:

  • 500 g sellerirot
  • 10 små poteter (ev. 5 store)
  • 2 epler
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 3 hvitløkfedd
  • Salt og pepper
  • 1 ss smør til smøring av form
  • 2 små poteter til pynt
  • 600 g torsk
  • 2 dl revet ost
  • 2 ss finhakket timian

Slik gjør du

altLag pureen ved å skrelle og rense sellerirot, epler, og poteter og del i biter. Kok møre i vann, ca. 30 minutter. Hell av kokevannet og la dampe av. Tilsett crème fraîche, smør, salt og pepper og kjør blandingen til en glatt puré med en stavmikser. Ønsker du en grovere mos, kan du bruke en potetstamper.

Sett ovnen på 175 °C. Del fisken i biter og vend med pureen. Fordel blandingen i en smurt ildfast form på ca. 23 cm i diameter. Del poteter i tynne skiver, gjerne med en mandolin og fordel utover toppen. Dryss over ost og gratiner i ovnen i 30 minutter. Server med finhakket timian.

Kilde: Therese Elstad/Sentralen