Vannbakkels
Kaker og desserter Over 60 min
Ingredienser
Ca. 10 stk.
125 g smør
2 dl vann
2,5 dl glutenfritt, lyst
mel
3 egg
Fyll
150 g hvit sjokolade
150 g mørk sjokolade
200 g smør
200 g melis
Pynt
1 dl pekannøtter
1 ss melis
4 ss mørk sjokolade,
smeltet
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200 grader.
- Smelt smør i en kjele og ha i vann. Kok opp.
- Tilsett mel og rør kraftig om til alt er godt blandet. Avkjøl blandingen noe. Rør inn ett og ett sammenvispet egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være tykk og holde formen, men samtidig lett å jobbe med.
- Sett vannbakkels med skje på et stekebrett med bakepapir.
- Sett brettet midt i ovnen og stek i 25-30 minutter.
- Avkjøl vannbakkelsene og lag fyllet.
- Smelt hvit og mørk sjokolade over vannbad i hver sin skål. Mørk sjokolade i en og hvit sjokolade i en annen. Avkjøl noe.
- Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin til blandingen er luftig.
- Sett til side halvparten av smørblandingen og pisk inn hvit sjokolade i blandingen som er igjen i kjøkkenmaskinen.
- Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose og ha den siste halvdelen av smørblandingen tilbake i kjøkkenmaskinen.
- Gjenta det samme med den mørke sjokoladen og ha blandingen over i en ny sprøytepose. Spar gjerne noe av den smeltede sjokoladen til pynt.
- Skjær av toppen på de avkjølte vannbakkelsene og lag litt rom til sjokoladekremen.
- Sprøyt på mørk sjokoladekrem i bunnen og hvit sjokoladekrem på toppen.
- Pynt med den avskårede toppen, grovhakkede pekannøtter, melis og smeltet sjokolade.
Tips!
Vannbakkelsene kan også fylles med vaniljekrem eller pisket krem og syltetøy.
✎ 📷 Therese Elstad