Varmende kyllingsuppe
Ingredienser
4 porsjoner
1 hel ferdiggrillet kylling
2 dl quinoa
4 dl vann
1 purre
2 hvitløkfedd
1 ss olivenolje
2 l kyllingkraft
2 laurbærblad
saft fra ½ sitron
1 dl bladpersille
1 dl dill
salt og pepper
Kyllingkraft:
Bein og rester fra en hel kylling
1 hel hvitløk, skall på
5 stilker stangselleri
2 purre
2 løk
2 gulrøtter
3 laurbærblad
2 bunter rosmarin
2 bunter timian
5 pepperkorn
8 liter vann
Til servering:
4 ss gresk yoghurt
finrevet sitronskall
4 ss god olivenolje
Slik gjør du
Riv kyllingkjøttet i biter og kok kraft på restene (se egen oppskrift). Kok quinoa i 15 minutter, dra av platen og la hvile under lokk. Skjær purre i tynne skiver og finhakk hvitløk. Fres purre og hvitløk i en kjele med litt olje til mykt. Hell over kraft og tilsett laurbærblad, sitronsaft, finhakket bladpersille og finhakket dill. Småkok i ca. 20 minutter til kraften har redusert noe. Smak til med salt og pepper. Server med strimlet kyllingkjøtt, gresk yoghurt, finrevet sitronskall og olivenolje.
Kok kraft av kyllingskroget så sparer du både tid og penger senere. Kraft kan fint fryses. Bruk buljong eller ferdigkjøpt kraft om du ikke har tid til å lage selv. Dersom du vil lage selv følger du denne framgangsmåten:
Grovkutt grønnsakene og legg alt i en kjele, hell på vann og kok opp. Fjern skum underveis. Skru ned varmen og la småkoke i 2-4 timer med lokk. Sil kraften gjennom en sil og avkjøl.
Oppskrift og foto: Therese Elstad/Sentralen