Vegisterkaker med rødkål-slaw
Ingredienser
6 porsjoner
2 dl ukokt ris
1 blomkål, grovhakket (ca. 10 dl)
1 liten søtpotet, revet (5 dl)
2 dl små lettkokte glutenfrie havregryn
1 ss buljongpulver, uten gluten
1,5 ts malt ingefær
1,5 ts malt muskat
Salt og pepper
Olje til steking
Rødkål-slaw
0,5 rødkål
3 vårløk
3 gulrøtter
2 røde epler
100 g valnøtter (kan sløyfes)
Dressing:
1 ss dijonsennep
0,5 dl olivenolje
0,5 dl eplesidereddik
1-2 ss appelsinsaft
1 ss honning
Salt og pepper
Slik gjør du
1. Kok ris etter anvisning på pakken og la dampe av seg. Finhakk blomkål og skrell og grovriv søtpotet. Kok raskt i lettsaltet vann til mørt, ca. 15 minutter. Hell av vannet.
2. Kjør alle ingrediensene til en farse i en blender eller med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
3. Form til små boller, klem litt flate og stek gylne på begge sider i en varm panne med olje eller smør. Hold varme i ovnen og server med rødkål-slaw.
Rødkål-slaw
1. Finsnitt kål og vårløk.
2. Grovriv gulrøtter, del epler i terninger og hakk valnøtter. Bland alt i en bolle.
3. Visp sammen ingrediensene til dressingen og vend inn i salaten.