NCF Vestlandslefse eller tynnlefse.jpg

Deilige glutenfrie vestlandslefser eller tynnlefser

Jul 0 - 20 min

Nystekte Vestlandslefser, eller tynnlefser, om du vil, med deilig kanelduftende fyll forsvinner alltid fort fra kakebordet. Sørg derfor for å steke mange!

Ingredienser

Oppskriften gir ca 10 lefser, 30 – 40 cm i diameter

 

75 g smør

2 ½ dl kefir

1 ½ ts natron

1 egg

1 dl sukker

1 pk Semper Mix 

 

Fyll:

250 g smør, romtemperert

250 g melis

Kanel, mengde etter smak

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og avkjøl det litt.
  2. Ha kulturmelk i bakebollen, tilsett natron og rør rundt.
  3. Bland alle ingrediensene godt. Deigen skal være som marsipan. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  4. Del deigen opp i ca. 10 emner som trilles til boller. Oppbevar emnene tildekket hvis du ikke kjevler dem med en gang for å unngå at de tørker ut.
  5. Kjevle emnene så tynt som mulig, og ca 40 cm i diameter. Bruk med fordel et lefsekjevle.
  6. Stekes på takke ved nest høyeste temperatur.
  7. Når lefsene er stekt oppbevares de under et fuktig kjøkkenhåndkle så de ikke tørker inn.
  8. Dersom du vil oppbevare lefsene tørre legges de på rist når de er stekt.
  9. Bland ingrediensene til fyllet. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og ballongvispen.
  10. Hvis ikke lefsene er myke må de fuktes og oppbevares under et håndkle til de blir myke og lette å jobbe med.
  11. Smør fyllet tynt på lefsene og brett dem slik at kanten kommer på innsiden.
  12. Bruk en saks og klipp den brettede lefsen i passelige biter.
  13. Lefsene kan fryses.