
Deilige glutenfrie vestlandslefser eller tynnlefser
Jul 0 - 20 min
Ingredienser
Oppskriften gir ca 10 lefser, 30 – 40 cm i diameter
75 g smør
2 ½ dl kefir
1 ½ ts natron
1 egg
1 dl sukker
1 pk Semper Mix
Fyll:
250 g smør, romtemperert
250 g melis
Kanel, mengde etter smak
Slik gjør du
- Smelt smøret og avkjøl det litt.
- Ha kulturmelk i bakebollen, tilsett natron og rør rundt.
- Bland alle ingrediensene godt. Deigen skal være som marsipan. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
- Del deigen opp i ca. 10 emner som trilles til boller. Oppbevar emnene tildekket hvis du ikke kjevler dem med en gang for å unngå at de tørker ut.
- Kjevle emnene så tynt som mulig, og ca 40 cm i diameter. Bruk med fordel et lefsekjevle.
- Stekes på takke ved nest høyeste temperatur.
- Når lefsene er stekt oppbevares de under et fuktig kjøkkenhåndkle så de ikke tørker inn.
- Dersom du vil oppbevare lefsene tørre legges de på rist når de er stekt.
- Bland ingrediensene til fyllet. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og ballongvispen.
- Hvis ikke lefsene er myke må de fuktes og oppbevares under et håndkle til de blir myke og lette å jobbe med.
- Smør fyllet tynt på lefsene og brett dem slik at kanten kommer på innsiden.
- Bruk en saks og klipp den brettede lefsen i passelige biter.
- Lefsene kan fryses.