Viltgryte med sopp og tyttebær_1200x500_2.jpg

Kilde: Therese Elstad/Sentralen

Viltgryte med sopp og tyttebær

Høst 40 - 60 min

Med denne herlige viltgryten skaper du fest på bordet. Her er det brukt reinskav, men du kan variere med hjort, elg eller det du måtte ha for hånden. Godt og naturlig glutenfritt blir det uansett!

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 løk
  • 200 g sjampinjong eller annen sopp
  • 2 ss smør
  • 500 g reinskav (eller finnbiff)
  • 1 buljongterning
  • 4 dl vann
  • 3 dl crème fraîche
  • 5 einebær
  • 100 g gudbrandsdalsost
  • Salt og pepper
  • 100 g tyttebær

Slik gjør du

altSkjær løk og sopp i båter og brun det i smør sammen med reinskav. Løs opp buljongterningen i kokende vann og bland alt sammen. La det koke i ca. 5 minutter. Tilsett crème fraîche og lett knuste einebær, og kok opp. Riv Gudbrandsdalsost og rør godt inn. Smak til med salt og pepper, og la småkoke noen minutter til. Spe ut med mer vann hvis sausen blir for tykk. Server med tyttebær strødd over.

Kilde: Therese Elstad/Sentralen