NCF GROVE HORN KARIN 1200x500pxl.jpg

Glutenfrie, grove ost- og skinkehorn

Bakverk 40 - 60 min

Glutenfrie, grove ost- og skinkehorn er deilig både til helg og hverdag. Aller best når de spises lunkne og rett fra ovnen. Men putter du resten i fryseren, så kan du ta opp et horn eller to neste gang du har lyst på noe godt.

Ingredienser

8 dl kefir

1 ss sirup

1 pk gjær

2 ss psyllium

1 ts salt

250 g glutenfrie havregryn, små

250 g bokhvetemel

150 g maismel

150 g fullkornsrismel

 

Bruk bokhvetemel til utbakingen

1 stk sammenvispet egg til pensling

Forslag til fyll/topping:

24 skiver ost, 24 skiver skinke og eventuelt litt oregano. Litt revet ost til topping.

Slik gjør du

  1. Lunk kefir til 37 grader, rør ut sirup og gjær og visp inn psyllium.
  2. Ha i havregryn og la det svelle litt.
  3. Bland i de tørre ingrediensene. Bruk med fordel en kjøkkenmaskin og elt til godt blandet.
  4. Dekk bollen og sett deigen til heving i 30 min.
  5. Hell ut deigen på et melet underlag og del den i tre omtrent like store deler.
  6. Kjevle ut til en stor sirkel ca 5 mm tykkelse og ca 40-50 cm i diameter, og del den opp i 8 like «pizzastykker» ved hjelp av et pizzahjul eller en kniv.
  7. Legg ost og skinke på hver bit og rull de sammen med den smaleste enden ytterst.
  8. Sett hornene på et bakepapirkledt stekebrett og hev ca 30 min.
  9. Pensle med sammenvispet egg og dryss over valgfri topping.
  10. Stek midt i ovnen ved 200 grader ca 25-30 min. Avkjøles på rist.

 

Tåler du ikke laktose kan det hende at du tåler kefir, fordi den er syrnet. For melkefritt alternativ kan kefir byttes ut med vann eller en blanding av vann og soyayoghurt. Tåler man ikke havre kan glutenfrie havregryn erstattes av hirseflak/hirseflokker.

Kilde: NCF v/Lise Friis Pedersen