Glutenfrie solskinnsboller
                
                Bakverk Over 60 min
            
            
                
    
    
        Ingredienser
Ca. 8 stk.
Deig
- 100 g smør
 - 5 dl melk
 - 50 g fersk gjær
 - 2 ss psyllium
 - 1 dl sukker
 - 2 ts kardemomme
 - 1,5 dl Jytte Arv (Original)
 - 500 g (1 pk) Semper Mix
 - 1 egg til pensling
 
Vaniljekrem
- 1 vaniljestang
 - 2,5 dl matfløte
 - 2,5 dl helmelk
 - 75 g sukker
 - 4 eggeplommer
 - 35 g maizena
 
Melisglasur
- 2 dl melis
 - 2 ts eggehviter
 - 2 ts vann
 
Slik gjør du
Deig
- Smelt smør og ha i melk og varm til fingervarm, 37°C. Løs opp gjæren i vesken, og visp inn psyllium. La svelle 5-10 minutter.
 - Tilsett sukker, kardemomme og mel, og elt godt, gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
 - Dekk til bakebollen og la heve til dobbel størrelse, 30-40 minutter.
 
Vaniljekrem
- Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Varm opp fløte, melk, sukker og vaniljefrø til kokepunktet under omrøring.
 - Visp eggeplommer og maizena sammen.
 - Spe inn i den varme fløteblandingen under konstant omrøring. Kok forsiktig til blandingen tykner. Rør hele tiden.
 - Sett gryten i isvann og avkjøl. Rør med jevne mellomrom for å unngå snerk.
 
Utbaking
- Ha deigen ut på et melet bakebord, bruk Semper Mix eller Jytte Arv Original til utbaking. Kjevle ut deigen til en tynn leiv, 0,5-1 cm, og stikk ut rundinger med et glass, ca. 6 cm i diameter. Beregn ti rundinger per blomst.
 - Legg to og to rundinger sammen og form til kronblader ved å klemme dem litt sammen og fest fem sammen til en blomst.
 - Legg over på en bakepapirkledd stekeplate, press ned i midten for å lage plass til kremen og etterhev under et klede til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
 - Legg 1 stor ss med vaniljekrem i midten av hver blomst.
 - Pensle bollene med sammenpisket egg og stek midt i ovnen ved 190 °C til gylne, ca. 20-25 minutter.
 - Avkjøl på rist.
 - Rør sammen melis, eggehvite og vann og pynt bollene med melisglasur.