Fylte pitabrød_1280x720.jpg

Foto: iStock

Fylte pitabrød

Bakverk 40 - 60 min

Pitabrød er en smart matpakkerett som kan fylles med utrolig mye godt, og er en super måte å bruke middagsrester.

Ingredienser

Pitabrød:

5-6 dl vann
½ pk gjær
1 ss malte psylliumfrøskall
2 ss olje
1 ts salt
350 g Semper mix

Slik gjør du

Du kan fylle pitabrødet med grønnsaker som salat, tomat og agurk sammen med laks, kylling eller annet kjøtt – eller vegetarfyll som hummus eller falafel. Noe annet som smaker godt i pitabrød er fiskekaker med kålsalat, rester etter tacomiddagen eller rester etter den gode salatmiddagen. En eventuell dressing eller annen kald saus kan tas med i en liten boks ved siden av for å slippe at pitabrødet blir «bløtt».

Det er glutenfrie pitabrød å få kjøpt eller du kan bake selv – det er enklere enn du tror, og mye billigere. De hjemmebakte pitabrødene kan fryses og tiner raskt i for eksempel brødristeren. Det er lettere å få de fra hverandre etter at de er fryst hvis du legger litt matpapir mellom hvert pitabrød.

Pitabrød:

  • Varm væsken til fingervarm 37 grader og løs opp gjæren.
  • Visp malte psylliumfrøskall ut i væsken og rør inn olje, salt og mel. Deigen skal være løs, omtrent som tykk vaffelrøre.
  • Legg ca. 6 pitabrødemner (avhengig av hvor store du vil ha de) med skje på bakepapirkledd stekebrett og smør de forsiktig utover med en skje dyppet i vann. Heves 20-30 minutter.
  • Stekes ved 250 grader ca. 10 minutter midt i ovnen.