Grove ost- og skinkehorn
Ingredienser
8 store eller 16 små horn
150 g glutenfrie havregryn (helst små)
150 g bokhvetemel eller teffmel
170 g Møllerens grove melblanding
1 toppet ss malte psylliumfrøskall
1 ts tørrgjær
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sirup
3 dl vann
3 dl kulturmelk
Kan fylles med revet eller skivet ost, kokt eller røkt
skinke i skiver og litt oregano eller pizzakrydder
1 sammenvispet egg til pensling
Slik gjør du
Bak flere enn du trenger og legg i fryseren, ta ut det antallet du skal ha før du drar hjemmefra og de er ferdig tint til lunsj. De er lette å ta med seg og krever ikke noen forberedelser på morgenen. Man må ikke alltid ha ost og skinke i disse hornene. Som alternativ kan de fylles med for eksempel laks, serranoskinke, salami, fetaost, pesto, soltørkede tomater, urter og krydder, m.m.
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett deretter det våte litt etter litt.
- Bruk helst en kjøkkenmaskin og elt til alt er godt blandet.
- Dekk bollen med plastfolie og sett deigen til heving i 1,5-2 timer.
- Hell ut deigen på et melet underlag og elt til den ikke klistrer seg fast i underlaget.
- Kjevle ut deigen til en stor eller to mindre runde leiver, ca. ½ cm tykkelse. Bruk et pizzahjul eller en kniv og del hver av leivene opp i 8 deler.
- Legg en osteskive og en skinkeskive på hver av leivene, dryss gjerne på litt oregano eller pizzakrydder og rull de sammen slik at den spisse enden blir ytterst.
- Settes på bakepapirkledde stekebrett og pensle med sammenvispet egg. Dryss gjerne litt krydder eller revet ost over til slutt.
- Etterheves 20-30 minutter.
- Stekes midt i ovnen ved 225 grader ca. 15-20 minutter avhengig av størrelsen.
- Avkjøles på rist.