Salat i glass_1280x720.jpg

Foto: iStock

Salat i glass

Å fylle et glass med ulike salatingredienser er også en smart måte å forberede et sunt og lettvint måltid på. Men hva kan man ha i en slik type salat?

Jo, grønnsaker, frukt, belgfrukter, egg, kjøtt, fisk, pasta eller ulike glutenfrie kornsorter. Har man for eksempel rester av frukt og grønt, kokt ris eller pasta eller bønner og kikerter etter middagen kan de fint brukes også. Her er det nesten bare fantasien som setter grenser!

Først og fremst er det lurt å tenke på hvilken rekkefølge man legger ingrediensene i. Hvis du ønsker dressing eller vinaigrette bør den ligge i bunnen for å unngå at de andre ingrediensene blir bløte og uappetittlige. Oppå dressingen passer det godt å legge harde og sprø grønnsaker og frukt, som for eksempel løk, gulrøtter og eple. Etter det er det lurt å legge på belgfrukter, kokt ris, quinoa, bokhvete, ris eller glutenfri pasta. Deretter hardkokte egg, ost i terninger, kylling, skinke eller tunfisk. Så kan du legge på biter av myke grønnsaker og frukt – som mango og avocado, før nøtter og tørket frukt. Helt til slutt legger du i salaten. 

Følger du omtrent denne rekkefølgen vil du få en salat som holder seg frisk og fristende helt fram til lunsjen. Før du skal spise salaten kan du snu glasset opp ned slik at dressingen fordeler seg. Du kan også helle salaten over i en bolle hvis du har mulighet.