Wraps
Bakverk 40 - 60 min
Ingredienser
Lomper
8-10 stk
300 g kokte poteter (helst Beate-poteter) = ca. 2 store poteter
2 dl Toro lys melmiks
½ ts salt
½ dl melk/soyamelk
4 ss olje
Slik gjør du
«Brødet» kan være en glutenfri tacolefse, potetlompe, fullkornsvaffel, pannekake, eggepannekake, kikertpannekake eller kanskje et isbergsalatblad. Det kan fylles med for eksempel salat, skiver av tomat, agurk og løk, strimler av kjøtt eller kjøttpålegg, bacon, fisk eller fiskepålegg, reker, sopp, smøreost eller skivet ost og kanskje man avslutter med litt guacamole eller rømme. Her kan man ta det man har, og middagsrester er supert å bruke i en wrap. Det er kun fantasien som setter grenser!
Slik lager du lompene:
- Mos de varme, kokte potetene. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
- Tilsett mel, salt, melk og olje.
- La kjøkkenmaskinen gå til deigen løsner fra bollen.
- Del deigen opp i 8-10 like store emner som kjevles ut.
- Trykk ut lompene med en skål eller et grytelokk hvis du vil ha de jevnt runde.
- Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke på medium varme.