Årets glutenfrie bedrift 2015_1200x500.jpg

Årets glutenfrie bedrift 2015

NCF delte i november ut prisen Årets glutenfrie bedrift til tre bedrifter innenfor kategoriene Produsenter, Serveringssteder og Konditorier. Vinnerne: Det Glutenfrie Verksted, Søstrene Fryd og Baker Hansens Glutenfrie AS.

Rørt til tårer

Det Glutenfrie Verksted, vinneren i kategorien Produsenter, ble lansert i mai 2014, men har allerede i løpet av år to mer enn tredoblet omsetningen. Per i dag har Det Glutenfrie Verksted 13 økologiske og glutenfrie mikser. Verksmester Monica J. Hellmann uttaler:

 - Jeg ble rett og slett rørt til tårer. Prisen er en fantastisk god nyhet og inspirasjon for mitt videre arbeid. Det er en bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig, og at jeg torde satse og starte var en riktig beslutning.

Jeg ble rett og slett rørt til tårer. Prisen er en fantastisk god nyhet og inspirasjon for mitt videre arbeid

Søstrene Fryd, vinneren i kategorien Spisesteder, er en koselig, økologisk kafé sentralt i Ålesund. Kafeens spesialitet er å tilby hjemmelaget naturlig og økologisk mat med høy kvalitet fra lokale norske økologiske og bærekraftige produsenter. Alle rettene som serveres er glutenfrie, og de er behjelpelige med å tilrettelegge for allergier.

 - Vi ble veldig glade og stolte når vi hørte at noen hadde nominert oss, og at vi i tillegg vant prisen er utrolig moro. Det inspirerer oss til å gjøre enda mer for de med intoleranser/ allergier, sier Turid Smoor, daglig leder og den ene av de to søstrene.

Baker Hansens Glutenfrie AS ble kåret til vinneren innenfor kategorien Konditorier – og det med god grunn. Baker Hansen, som har 31 bakeriutsalg i Oslo og omegn, startet å selge ferske glutenfrie bakervarer i februar, og merker stadig en økende etterspørsel etter produktene deres. Magnus Hals, daglig leder i bedriften, synes at det er veldig moro å bli lagt merke til på denne måten, og forteller:

 - I tillegg til ferske varer som brød, rundstykker og boller, tilbyr vi nå også blant annet varer med lengre holdbarhet som knekkebrød og müsliblanding. Vi jobber stadig med utvikling av nye produkter, og kundene kan absolutt forvente seg flere nyheter i året som kommer.