Årets glutenfrie bedrift 2020 - 500x1200.jpg

Her ser du vinnerne av Årets glutenfrie bedrift 2020

Vinnerne av Årets glutenfrie bedrift 2020 er kåret. Vi har i år funnet fire verdige vinnere til denne høythengende prisen, som ble opprettet for å stimulere til et godt glutenfritt tilbud.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media (Elda Bakeri), Ingrid Foldal (Fugl Føniks), Eskild Schanche (Nua Brygghus) og Spisekroken Evje AS. 


Årets glutenfrie bedrift er en årlig prisutdeling i regi av NCF. Med prisen ønsker NCF å stimulere produsenter, distributører, detaljister og serveringssteder til å øke sitt glutenfrie tilbud samt kunnskapen blant de ansatte. Prisen «Årets glutenfrie bedrift» deles ut i følgende kategorier: Produsenter, konditorier og serveringssteder.

I år ble det besluttet å dele ut to Årets glutenfrie bedrift i produsentklassen.

 

Årets glutenfrie serveringssted 2020: Fugl Føniks 

 

alt

Juryens vurdering:

"Årets glutenfrie bedrift - Serveringssteder 2020 - tildeles Fugl Føniks for deres smakfulle, omfangsrike glutenfrie tilbud og grundige tilretteleggelse på dette området.

Hos Fugl Føniks er det mye godt å velge i for en som må ha glutenfri mat, da de kan tilby det meste av godsakene de har på menyen som glutenfritt! De har et eget kjøkken å tilberede den glutenfrie maten på, oppbevarer maten godt adskilt, og har tydelig merking, noe som også er svært positivt og betryggende for den glutenfrie gjesten. De har også lekre kaker som alle er glutenfrie!

En stor honnør til Fugl Føniks for deres utmerkede satsing og innsats for et fremragende, glutenfritt tilbud."

 

I Ørsta står jubelen i taket når de mottar prisen.

– Fugl Føniks har alltid hatt fokus på eit godt glutenfritt tilbod, sidan mange av våre tilsette har cøliaki og kjenner behova, forklarer salgs- og markedssjef Ingrid Foldal.

- Det er stort behov for glutenfri mat her i vårt område, då det er mange gjestar som dagleg treng eit glutenfritt tilbod. I våre produksjonslokale vert det ikkje produsert noko med glutenhaldig mjøl, all produksjon er glutenfri. Vi har glutenfritt kjøkken og glutenfritt bakeri, noko som gjer at vi kan tilby alt på menyen glutenfritt. All maten vert laga frå botnen av og konditoren vår lagar alle kakene glutenfrie. Vi har eit stort utval av gode glutenfrie kaker.

Å få denne prisen betyr mykje for oss! Det er kjekt å få igjen noko for det arbeidet vi gjer. Det er strålande at Føniks sitt mattilbod blir verdsatt og benytta, og veldig kjekt å få denne anerkjenninga, sier Foldal.

 

 

 

 

 

Årets glutenfrie konditori 2020: Spisekroken Evje AS

 

alt

Juryens vurdering:

"Prisen for Årets glutenfrie bedrift 2020 - Konditorier tildeles Spisekroken Evje AS for deres gode, glutenfrie tilbud og det store engasjementet de utviser på det glutenfrie området.

Spisekroken tilbyr et rikt utvalg av glutenfrie bakevarer. De har alltid glutenfrie ferskvarer tilgjengelig, og ellers mye på frys. Glutenfrie brød, kaker, lefser og påsmurte baguetter er noe av det man kan få kjøpt der. Det er tydelig skiltet og lett å se at de har et glutenfritt tilbud.

De har i tillegg en svært positiv innstilling og er imøtekommende og serviceinnstilte.

En stor honnør til Spisekroken for deres satsing på lekre, glutenfrie bakevarer, og for deres ønske om å glede alle kunder."

 

 

 

 

 

- Mi e i ekstase!

Heidi Ose-Madsen fra Spisekroken i Evje jubler over prisen:

- For oss handler hverdagen om å glede andre, med god mat og bakevarer samt en god opplevelse når kunden er innom oss. Det vi har lagt merke til er at mange som har glutenintoleranse kvier seg for å spørre og føler seg til bry, slik skal det ikke være. Det er skikkelig moro når man ser gleden hos kunden når vi forteller de om alle de ulike produktene vi har, og at vi med glede skal lage mat og bakevarer som er glutenfritt.

Vi utvikler stadig nye glutenfrie oppskrifter, og innen kort tid vil vi ha egenproduserte boller, pizzaboller, hardangerlefser mm. Ellers så har vi et godt utvalg av glutenfrie produkter som vi får fra forskjellige leverandører Dette er noe vi virkelig brenner for! Det å vinne denne prisen er rett og slett helt rått. Vi er så ydmyke, stolte og veldig takknemlige. Dette gir oss en skikkelig boost og motivasjon til å skape og utvikle nye glutenfrie produkter, sier Ose-Madsen.

 

 

Prisen Årets glutenfrie bedrift for produsenter 2020  tildeles i år to vinnere.

 

Årets glutenfrie produsent 2020: Elda Bakeri

 

altJuryens vurdering:

"Prisen for Årets glutenfrie bedrift - Produsenter 2020 tildelse Elda Bakeri for sitt omfattende sortiment av gode, glutenfrie bakevarer, og deres møysommelige arbeid for videreutvikling og distribusjon av dette!

Elda Bakeri tilbyr et stort spekter av smakfulle bakevarer, og jobber kontinuerlig med utvikling av både eksisterende og nye produkter. De er opptatt av å tilby produkter som savnes i butikkene.

Produktene fra Elda Bakeri har en omfattende distribusjon, som er stadig økende. Det er svært positivt at de jobber for 100 % tilgjengelighet for kundene!

En stor honnør til Elda Bakeri for deres fremragende innsats for tilbud, kvalitet og spredning av gode, glutenfrie produkter!"

 

Grunnlegger Helge Hansen startet Elda Bakeri allerede i 1998, da først under navnet Gjestalveien Conditori. Han er dypt takknemlig over prisen:

- For oss betyr det utrolig mye å få denne prisen, da vi brenner for å kunne levere gode glutenfrie varer. Det å produsere glutenfritt av den kvaliteten vi ønsker å levere, krever meget høyt fokus over lang tid og mye arbeid, helt siden 1998.

Når vi får en slik pris blir det på en måte lønn for alt strevet vi har lagt ned, og en bekreftelse på at det vi gjør er bra. Vi er veldig rørt og takknemlige. Tusen, tusen takk fra meg og hele den flotte gjengen i Elda Bakeri, sier Hansen.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Elda Bakeri (@eldabakeri)

 

 

 

Årets glutenfrie produsent 2020 - Nua Brygghus AS

 

alt

Juryens vurdering:

"NUA BRYGGHUS i Mandal tildeles prisen for Årets glutenfrie produsent for sitt arbeid for å tilby et bredt sortiment av glutenfrie håndverksøl! NUA Brygghus har som mål å bli det første, totalt glutenfrie bryggeriet i Norge, og i dette arbeidet er de godt på vei.

Per i dag har de cirka 10 øltyper som er lisensiert med det glutenfrie Crossed Grain-merket! I tillegg jobber de kontinuerlig med forbedring av tilgjengeligheten, og har en stadig økende distribusjon.

En stor honnør til NUA Brygghus for sitt møysommelige arbeid for å kunne tilby et variert utvalg av glutenfrie øltyper rundt om i landet!"

I Mandal er det daglig leder, Eskil Schanche, i Nua Brygghus som mottar nyheten om prisen. Han sier følgende på vegne av guttegjengen bak det lille bryggeriet med den store suksessen:

- Vi har gjennom det siste året fått mye glede ved å få tilbakemeldinger fra kunder med glutenallergi, som nå endelig kan nyte øl brygget på normal måte. For oss som har så sterke følelser for øl har det gitt oss gåsehud å høre historien om de som ikke har smakt på øl på flere år pga. intoleranse, men som nå igjen kan nyte et godt glass håndverks øl til mat eller kos.

Vi var en av de få som produserte glutenfri juleøl til butikkene nå i 2020, og ble overveldet av responsen nasjonalt. Vi har nå også som det første bryggeriet i Norge klart å produsere et glutenfritt hveteøl, noe som ikke nødvendigvis er så enkelt.

Det at vi nå får en nasjonal pris som Årets glutenfrie bedrift er en svært hyggelig klapp på skulderen for arbeidet vi har gjort med å fremme glutenfritt øl, ikke bare lokalt, men også nasjonalt, sier Schanche.

Les mer om Nua Brygghus på hjemmesidene deres HER:

 

Klikk her for å se tidligere års vinnere.