Påskedrinker-web.jpg

Tre deilige cocktails vi vil lage i påsken!

Cocktailekspert Arnt Steffensen anbefaler sine aller beste cocktails for påsken. De er enkle og kjempegode!

Det er påske og du har kanskje lyst på noe godt i glasset? 

For å få tips om påskens aller beste cocktails har vi spurt en ekte cocktailekspert, nemlig Arnt Steffensen. Han er kokk og har jobbet lenge som kjøkkensjef, han har tidligere skrevet bøker om både cognac og akevitt, men nå er han aktuell med boken: “52 fredagscocktailer, én for hver fredag i året”.

alt- Kan du anbefale noen enkle cocktails man kan lage på hytta eller hjemme i påsken?

- Absolutt. Ingen av cocktailene er tidkrevende eller kompliserte å lage, og du trenger ikke mer utstyr enn en sitronpresse, en tesil og et stort glass, selv om det kan være lurt å skaffe seg en cocktailshaker. Og alle cocktailene har ingredienser som er enkle å få tak i, lover Steffensen. 

- Hvis du skulle velge bare én påskecocktail - hvilken ville det vært?

- Hmmm. Her er tre favoritter: Moscow Mule, Sidecar og Mimosa. Men om jeg skulle velge bare en, tror jeg det ville bli en Mimosa. Den er frisk, enkel og lekkert påskegul! sier Steffensen.

Les hvilke glutenfrie øl øl-bloggeren anbefaler til påsketuren.

Oppskriftene til de lekre cocktailene har vi fått låne fra Steffensens nye bok fra forlaget Cappelen Damm og fotograf er Line Dammen.

 

 

Påskegul Mimosa

alt

 

Ingredisenser:

  • ½ dl appelsinjuice
  • 2 cl Cointreau (sitruslikør)
  • 1 dl musserende vin

 

Slik gjør du:

  1. Med gulfarge og appelsinsmak er dette den ultimate påskecocktailen i solveggen.
  2. Ha appelsinjuice og Cointreau i et champagneglass, og hell over den musserende vinen. Hell forsiktig, for det skummer litt.


 

 

 

 

 

 

alt

Sidecar - en parisisk favoritt

 

Ingredienser:

  • 4 cl konjakk
  • 3 cl Cointreau (sitruslikør)
  • 2 cl ferskpresset sitron

 

Slik gjør du:

  1. Dette er en cocktailklassiker fra 1920-tallets Paris. Det hele has i en cocktailshaker med 10-12 isbiter, ristes i 15 sekunder.
  2. Så siles blandingen over i et dertil egnet glass. Pynt gjerne med sitronskall.

 

 

 

 

alt

Hollywood glam med Moscow Mule

 

Ingredienser:

  • 4 cl vodka
  • Saften av ½ lime
  • 1 dl glutenfritt ingefærøl
  • Isbiter

 

Slik gjør du det:

  1. Denne har blitt umåtelig populær de siste årene, men stammer fra Hollywood rett før andre verdenskrig.
  2. Fyll et longdrinkglass med isbiter, og hell i alle ingrediensene.
  3. Rør om med en skje, og server med en limebåt.

 

 

 

Har du lyst på flere cocktails finner du boken til Steffensen hos bokhandleren - i butikk eller på nett.

Sjekk også ut den deilige oppskriften på varm og krydret appelsingløgg - med eller uten alkohol.

 

Klikk på logoene for mer info