Gøy-på-banen_iStock_1280x720.jpg

Årets cøliakiuke setter glutenfritt på banen

– Det verste med å ha cøliaki er lukten av nystekte vafler på idrettsbanen, forteller en sporty 10-åring i den siste utgaven av glutenFRI. Og han er ikke alene! Vi er mange som savner både glutenfrie vafler og andre matretter på idrettsarenaen. Nettopp derfor er årets kampanje rettet mot hvordan vi kan få et glutenfritt tilbud på banen. Denne uken er årets cøliakiuke, og vi setter da et ekstra fokus på kampanjen i våre sosiale medier. 

I forbindelse med kamper og stevner på ulike typer idrettsanlegg selges det gjerne mat av ulikt slag, som brødmat, salater og diverse «kosemat» som for eksempel pølser, kaker og vafler. Dessverre er det som regel få glutenfrie alternativer å få kjøpt på slike arenaer, til stor skuffelse for både barn og voksne med behov for glutenfritt.  

For å hjelpe idrettslag og andre arrangører til å få glutenfritt på banen, lanserte vi før sommeren ei verktøykasse på ncf.no. Her finnes ulike hjelpemidler til idrettslag, som for eksempel utskriftsvennlig brosjyre, glutenfri ja- og nei-mat, oversikt over enkle produkter, filmsnutt med mer.

Bidra gjerne med å få glutenfritt på banen i ditt eget lokalmiljø ved å informere lokale arrangører om verktøykassa. Det meste i verktøykassa er tidløst, slik at det kan brukes i flere år fremover når det arrangeres cuper, stevner og andre aktiviteter. 

Og har du en god historie om noen som har lykkes med å få glutenfritt på banen, så tips oss gjerne. Det er alltid hyggelig å dele gode nyheter. 

Se verktøykassen her