Belgfrukter fra Canva.jpg

Derfor bør du spise mer belgfrukter

Bønner, linser og kikerter inneholder ikke gluten, og er rike på vitaminer og proteiner. Her er seks gode grunner til å spise mer belgfrukter.

Tekst: Lise Friis Pedersen


Det er ikke bestandig at vi er like flinke til å spise sunt, men kanskje du blir litt mer motivert når du får se denne listen?

1. Belgrukter er rike på:

  • Proteiner – spesielt viktig for vegetarianere og veganere.
  • Fiber – bra for fordøyelsen og metthetsfølelsen.
  • Vitaminer og mineraler, som jern, magnesium, kalium, folat og sink.

2. Bra for hjertet

Bønner kan bidra til å senke kolesterolet og redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, takket være høyt innhold av løselig fiber og plantebasert protein.

3. Stabiliserer blodsukkeret

Bønner har lav glykemisk indeks og høy fiberandel, som bidrar til å holde blodsukkernivået stabilt.

4. Billig og bærekraftig

Bønner er rimelige og har et lavt klimaavtrykk sammenlignet med animalske proteinkilder.

5. Allsidige i matlaging

Du kan bruke bønner i supper, salater, gryteretter, taco, smoothies, hummus eller burgere – mulighetene er mange.

6. God metthetsfølelse

Kombinasjonen av protein og fiber gjør at bønner holder deg mett lenge.

Vil du lese mer om bønner og linser og få gode oppskrifter klikker du bare HER!