I butikken.jpg

Glutenfrie nyheter

I løpet av 2018 har det kommet flere gode glutenfrie nyheter i butikkhyllene.

Tekst: Lars André Johnsrud
Foto: Produsentene 


Naturlig glutenfrittalt

Havreknekkebrød
Knasende deilige havreknekkebrød med Tapioka bakeblanding fra naturligglutenfrtt.no og glutenfri havre fra Danmark (målt under 5 ppm). Bakt av Den Gode Baker.
 
Produktet er tilgjengelig på naturligglutenfritt.no og i enkelte helsekostbutikker.
 

altElda Bakeri AS

Baglerbrød Naturlig glutenfri (vegansk)
Gourmetloff Naturlig glutenfri (vegansk)
Hamburgerbrød Naturlig glutenfri (vegansk)
Lyst frokostbrød Naturlig glutenfri (vegansk)
Grove frokostbrød Hvetestivelse (vegansk)
Lyse baguetter Naturlig glutenfri (vegansk)
Ostebaguetter Naturlig Glutenfri
Sitronmuffins Naturlig glutenfri
Sjokolademuffins Naturlig glutenfri

Produktene til Elda er tilgjengelig i Coop-butikker i Rogaland, Hordaland og Agder i tillegg til sine egne utsalg, Gjestalveien conditori og Selma kafé & konditori.


Semper

alt

1.    Havre & Quinoa brødblanding
En sunn, enkel og allsidig brødblanding som kun skal tilsettes vann, olje og tørrgjær. Det kan bakes minst fire forskjellige bakverk som brød, rundstykker, knekkebrød eller focaccia. Brødblandingen inneholder blant annet havre, quinoa og søtpotet. Fantastisk smak og deigen kan knas! I tillegg er brødet uten gluten og laktose, og uten tilsatt sukker og hvetestivelse. *Gjær medfølger i pakken.
Produktet er tilgjengelig på REMA 100, COOP OBS, de fleste COOP Prix, Extra og Mega samt frivillig på COOP Marked


2.    Quinoaknekkebrødalt
Knekkerbrødet er bakt med urkorn som bokhvete og quinoa, som er naturlig glutenfritt. Sammen med gulrot får knekkebrødet en smak som likner klassisk nordisk rugknekkebrød, men er selvfølgelig uten rug og gluten. Knekkebrødet passer alle og smaker like godt til både frokost og mellommåltid. Quinoaknekkebrødet er både gluten- og laktosefritt, uten tilsatt sukker og hvetestivelse.
Produktet er tilgjengelig på COOP OBS samt store COOP Mega og Extra


3.    Surdeigbrød med frø & kjerneralt
Semper lanserer nå et lite glutenfritt brød, men med mange skiver. Helseriktige ingredienser som surdeig, frø og kjerner. Brødet har en balansert smak av surdeig og passer derfor for mange. Siden brødet er langtidsholdbart er det brødet perfekt med tanke på matsvinn. Surdeigbrødet inneholder ikke hvetestivelse og er laktosefritt.
Produktet er tilgjengelig på COOP OBS samt store COOP Mega og Extra

 

4.    Minimuffins sjokoladealt
Deilige glutenfrie minimuffins med sjokoladekjerne finner du nå i den glutenfrie hylla. Det er syv porsjonspakkede muffins i en pose. Muffinsene inneholder ikke hvetestivelse og er laktosefrie.


Semper re-designer også alle sine melmixer for klarere informasjon og bruksområder på emballasjen. Produktet er tilgjengelig på COOP OBS samt store COOP Mega og Extra

 


Old El Paso

alt

1.    Tortillalefser
Old El Paso utvider tilbudet med glutenfrie produkter, og lanserer nye glutenfrie tortillalefser. Tortillalefsene er tilgjengelig i medium størrelse og er laget med en blanding av tapioka, mais og quinoafrø. Denne kornmiksen er valgt for å sikre at lefsene er nær vanlige hvetelefser både når det gjelder smak og konsistens.
Produktet er tilgjengelig hos COOP og REMA 1000, Norgesgruppen-butikkene som Kiwi, Spar, Eurospar og Meny.

alt2.    Tortillachips
Old El Paso lanserer også sine populære tortillachips i en oppdatert og glutenfri versjon, laget av 100 prosent maiskorn. De introduserer samtidig en ny variant, Crunchy Tortilla Chips Paprika, som har fyldig smak av moden paprika. De populære variantene Original, Chili, Sea Salt og 
Produktene er tilgjengelig hos Norgesgruppen-butikkene: Kiwi, Spar, Eurospar og Meny.

Cheese kommer også med den oppdaterte, glutenfrie oppskriften. De «nye» glutenfrie vil være merket med dette 


Hattingalt

 

Hatting baguette med hvitløk
En saftig og smakfull baguette med innbakt hvitløk og persille. Den har en tynn, sprø
skorpe og myk kjerne og er perfekt som tilbehørsbrød til italienske retter, kylling og fisk. Husk å smøre på smør eller margarin for den aller beste spiseopplevelsen.
Produktet er tilgjengelig på Meny, Eurospar, COOP Mega, Extra og OBS, samt frivillig hos en rekke andre.


TORO

alt

 

1.    TORO Fri Glutenfri Bali Kyllinggryte
En orientalsk, kremet gryte med mild smak av karri, eple og ananas. 
Gryten passer godt til både kylling- og svinekjøtt. Server gjerne med ris og salat. 
Produktet er tilgjengelig i Meny, Kiwi og Obs!. Utvalgte Rema, Spar, Bunnpris, Coop Mega og Extra- butikker.  

 

alt

 

2.    TORO Fri Glutenfri Jegergryte
En kremet klassisk gryte med sjampinjong og tyttebær som kan serveres med alle typer kjøtt, men smaker spesielt godt med viltkjøtt. 
Produktet er tilgjengelig i Coop Prix, Mega, Extra og Obs. Utvalgte Rema, Meny og Spar- butikker.

 


Helios

1. Helios Naturlig Glutenfri Mørk Bakemiksalt
Naturlig glutenfri, økologisk bakemiks med ekstra høyt innhold av protein og fiber. Passer alt av grov bakst, tilsett kun væske og hevemiddel. Ingen kunstige tilsetninger, stivelse, tilsatt salt eller sukker. Bærekraftig og helt klimanøytral produksjon.
Produktet er tilgjengelig på Meny, Spar, Mega Extra og Life.

2. Helios Naturlig Glutenfri Mørk Bakemiks
Naturlig glutenfri, økologisk bakemiks med ekstra høyt innhold av protein og fiber. Passer alt av grov bakst, tilsett kun væske og hevemiddel. Ingen kunstige tilsetninger, stivelse, tilsatt salt eller sukker. Bærekraftig og helt klimanøytral produksjon.
Produktet er tilgjengelig på Meny, Spar, Mega Extra og Life.

3. Helios Naturlig Glutenfri Quinoamel
100 % malt, økologisk quinoa. Erstatt deler av annet mel med quinoamel for et mer næringsrikt og saftig resultat. Bærekraftig og helt klimanøytral produksjon.
Produktet er tilgjengelig på Life. 

4. Helios Naturlig Glutenfri Pasta Fusilli, Penne og Spagetti
Økologisk pasta av bare naturlige ingredienser. De inneholder mye fiber og protein, og er helt frie for stivelse og tilsatt salt. Laget i Italia og støpt på gamlemåten i ekte bronseformer. Slik får den en mild og god smak, en god konsistens som ikke kleber, og en overflate som binder sausen ekstra godt. Oppfyller kravene til nøkkelhullsmerking. Bærekraftig og helt klimanøytral produksjon
Produktene er tilgjengelig på Life.


Palteroni

 

Peroni Nastro Azzurro Glutenfri smaker som den originale italienske Peroni pilsnerølen, men den er uten gluten. Frisk, lett fylde, delikat bitterhet med hint av sitrus. 
Tilgjengelig på bestillingsutvalget til Vinmonopolet.

 


Møllerens

altalt

1.    Møllerens Fin 
Møllerens Fin Melblanding er et lyst bakemel som passer like godt til søt bakst som brød, og rundstykker. 


2.    Grov melblanding 
Møllerens Grov Melblanding inneholder havre som bidrar til å øke fiberinnholdet, og gjør den perfekt til all type grovbakst, som brød, rundstykker og scones. Produktet er nøkkelhullsmerket.

 

Møllerens melblandinger består av mel og stivelse, og er ikke tilsatt salt, sukker, fett eller bakepulver. Dette gir deg fleksibilitet til å bake dine egne oppskrifter og tilpasse baksten helt slik du selv ønsker.
Produktene er tilgjengelighet på Rema, Joker, Kiwi, Spar, Meny, Bunnpris

 


DREAM

alt

DREAM HAVREDRIKK ØKOLOGISK GLUTENFRI
En deilig basisdrikk basert på glutenfri og økologisk havre. Drikken er ikke tilsatt sukker. Brukes akkurat som vanlig melk – nytes iskald fra glass eller helles over frokostblandingen. Også ypperlig til baking, matlaging, smoothies eller hjemmelaget iskrem. Drikken er 100 % fri for gluten, melk og soya. Drikken er tilgjengelig på Rema.


 

Det Glutenfrie Verksted 

Det Glutenfrie Verksted fortsetter der det hele startet med utvikling av produkter uten hvetestivelse, med mindre sukker og med mer fiber for å hjelpe de som må spise glutenfritt til å ta enklere, sunnere og mer smakfulle valg.

 alt
1.    Nistebrød miks
Glutenfri, og økologisk bakemiks hvor du enkelt baker dine egne polarbrød eller nistebrød på under 30 minutter. Miksen er i tillegg nøkkelhullmerket!
Disse selges hos Meny og Kiwi, Røtter St. Hanshaugen og allergikost.no 

 

2.    2 pk Brødskiver Glutenfri på 1-2-3
Endelig en løsning for deg i farta. 2 stk. grove brødskiver pakket i en pakke som gjør det enkelt å ta med seg; på vei til skolen, trening, jobb, møte, middag eller overnatting hvor du altikke er helt sikker på det glutenfrie utvalget. Brødskivene spises som de er med ditt favorittpålegg. Brødskivene er selvfølgelig pakket i gjenvinnbar emballasje. 
Disse selges hos Meny og Kiwi, Røtter St. Hanshaugen, Storhusholdning og allergikost.no 

 

3.    «Rent mel i posen»
Det Glutenfrie Verksted vil gi deg som baker selv fra bunnen av et utvalg av glutenfrie, og økologiske mel typer. Her kan du enkelt bruke dine egne altoppskrifter, eller få inspirasjon og tips på detglutenfrieverksted.no/mineoppskrifter/rentmeliposen.
Serien består av
Bokhvete mel, Rismel fullkorn, Maismel og Quinoamel
Disse selges hos Meny og Kiwi, Røtter St. Hanshaugen og allergikost.no


altOrgran

 

1.    Orgran's Super Trio 
Glutenfrie pastaskruer er et næringsrikt produkt laget av tre forskjellige «superingredienser». Kombinasjonen av Bokhvete, Quinoa og Hirse gir deg gode næringsstoffer i hver munnfull. 
 

alt

 

2.    Orgran Quinoa Crispibread 
Et kvalitetsprodukt produsert av næringsrik quinoa. Det er lett og sprøtt, er perfekt til lunsj eller som snacks når du er på farten.

 

alt

 

3.    Orgran Quinoa Skruer og Penne Pasta 
Naturlig glutenfritt og produseres med en kombinasjon av næringsrik ris, solmodnet mais, hirse og quinoa. Quinoa er en ernæringsmessig overraskelse som var basismat for urbefolkningen i Sør-Amerika. Det er næringsrikt og bidrar til et godt balansert kosthold.

 

 

alt

 

 

4.    Orgran Quinoa Flakes
Frokostblanding med mye fullkorn, lite fett og lite sukker.

 

 

alt

 

 

 

5.    Orgran Black Bean wafer cracker
Disse kjeksene er laget på sorte bønner og rismel, og passet godt som et lite snacksmåltid.

 

alt

 

 

6.    Orgran Cranberry Crunch
En sprø og god blanding av ristede quinoaflak og søte og saftige tranebær. Cranberry Crunch Müsli er en god kilde til fiber og protein.

 

alt

 

 

7.    Orgran Selfies
Kjeks med vanilje er en morsom og deilig godbit som sikkert blir populær hos barna.

 

alt

 

 

8.    Orgran Lakris
Deilig glutenfri engelsk lakris laget av melasse. Med åpne/lukke pose.

 

alt

 

9.    Orgran karamell brownie 
Her har du en brownieblanding, fullpakket med biter av søt karamellfudge. Server varm eller kald og gjerne med en saltet karamell topping.

 

 

Jonasen & Co AS overtok agenturet på Orgran i 2018. Varene finnes på deres nettbutikk, allergikost.no og i enkelte dagligvarebutikker.


Provena

Provena havre flakesalt
Gluten og hvetefri frokostblanding med høyt fiberinnhold og 65 % fullkorn.
Tilgjengelig på allergikost.no samt enkelte dagligvarebutikker.