Glutenfritt brytebrød i krans_01.jpg

Foto: Therese Elstad/Sentralen

Glutenfritt brytebrød i krans

Bakverk Over 60 min

Brytebrød med ost og smak av urter er godt tilbehør.

Ingredienser

1 brytebrød

150 g smør
6 dl helmelk
1 pk. tørrgjær
2 ss psyllium
2 ss sukker
1 dl jyttemel
500 g Semper Fin mix
1 ts surdeigspulver (Mitt Glutenfrie Bakeri)
1 ts salt
2 ss hakket rosmarin
2 dl revet ost

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 °C. Smelt smør, ha i 5 dl melk og sørg for at væsken holder 37 °C. Løs opp gjæren i væsken og visp inn psyllium og sukker. La det svelle i 5 minutter. Elt blandingen med mel, surdeigspulver, salt og rosmarin til en smidig deig. Tilsett resten av melken slik at du har en litt løs, klissete deig. Dekk til og hev deigen til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.

Ha deigen ut på et melet bord og del i ca. 16 emner. Dryss over revet ost og form/rull til boller. Smør en rund springform eller formkakeform med smør og fyll med bollene. Stek i ovnen 30 minutter og avkjøl noe. Server gjerne med en dipp av rømme og urter eller som del av et tapasbord, til suppe eller gryterett.

 

 

 

Oppskrift og foto: Therese Elstad/Sentralen