ågb.jpg

Årets glutenfrie bedrift 2021

Årets glutenfrie bedrift 2021 er kåret. Her er de verdige vinnerne! 

Tekst: Anette Årsland og Tone Amundsen Nyvold 
Foto: Anette Årsland og May-Tordis Simonsen


Norsk cøliakiforening har delt ut prisen «Årets glutenfrie bedrift» for 10. gang. Prisene har vært delt ut hvert år siden 2012 for å stimulere til et godt glutenfritt tilbud i markedet. 

I kategoriene konditorier og serveringssteder tas det utgangspunkt i nominasjoner fra medlemmer og andre, mens produsenter sender inn egennominasjon. 

Årets glutenfrie produsent 2021

I år er det kåret to sterke og svært forskjellige vinnere i kategorien produsenter: 

Wild Fire Foods produserer glutenfrie sauser og krydderblandinger.

alt– Vi er veldig glade for denne prisen. Det hele startet med at vi selv var på jakt etter en glutenfri hoisinsaus, og fant ut at vi måtte lage den selv. Wild Fire Foods fylte fem år i november, og vi ønsker å være en inkluderende bedrift og å tilby så rene og naturlige produkter som mulig. Alle våre produkter er glutenfrie, melkefrie og nøttefrie. Vi vil at alle skal kunne kose seg rundt bordet sammen, og at alle skal kunne spise det samme. Vi håper at sausene og krydderne våre kan hjelpe folk til å lage god mat fra bunnen av i en travel hverdag, sier gründer Janniche Dyrø. 
 

Her er juryens begrunnelse: 

Wild Fire Foods AS tildeles prisen for Årets glutenfrie produsent for deres satsing på spennende, smakfulle glutenfrie produkter med inspirasjon fra mange land. Wild Fire Foods er en familiebedrift som er opptatt av å lage gode glutenfrie sauser, marinader og krydderblandinger uten unødvendige tilsetninger. Det er en stor glede for mange cøliakere at man kan få tak i deres glutenfrie, eksotiske sauser, som gir mulighetene for varierte smaksopplevelser. Produktene finnes i butikker fra nord til sør, og kan også bestilles via egen nettbutikk. 
En stor honnør til Wild Fire Foods for deres iherdige innsats for tilbud, utvikling, kvalitet og spredning av smakfulle glutenfrie produkter.


 

Semper er en glutenfri produsent med et stort utvalg, og vant prisen for Årets glutenfrie produsent. 

alt– Vi er utrolige stolte over å vinne prisen som Årets glutenfrie produsent 2021, sier Mette Bogen, produktsjef hos Semper. Prisen gir oss pågangsmot til å fortsette vårt arbeid for at denne viktige målgruppen skal ha et godt tilbud med produkter. Hos Semper er alltid smak og trygghet det viktigste, men vi hører også på forbrukerstemmen som vil ha sunnere matvarer. Semper jobber kontinuerlig med å utvikle nye produkter og gjøre disse tilgjengelig for norske forbrukere, sier Mette. 
 

Her er juryens begrunnelse: 

Semper AS tildeles prisen for Årets glutenfrie produsent for sitt gode, varierte, anvendelige, tilgjengelige og stadig økende sortiment av glutenfrie produkter. 
Semper har et bredt spekter av glutenfritt i sitt sortiment, både basisvarer til hverdags, melprodukter til hjemmebakst og andre glutenfrie fristelser. De har fokus på å utvikle både nye produkter og de eksisterende i forhold til smak og helse.  Produktene finnes lett tilgjengelig i norske butikker og nettbutikker. 
En stor honnør til Semper for deres omfangsrike tilbud av glutenfrie produkter, og deres satsing på å videreutvikle nye og eksisterende produkter med tanke på smak og helse.  
   


 

Årets glutenfrie konditori 2021   

Baker Hansen i Oslo vant prisen for årets glutenfrie konditori.

alt– Vi er veldig stolte av å vinne denne prisen, og alle på bakeriet ble veldig glade da de hørte det. Det gir oss motivasjon til å fortsette å utvikle det glutenfrie sortimentet.
Det er nesten nøyaktig syv år siden vi startet det glutenfrie bakeriet vårt, og i dag er omtrent hvert tiende brød vi selger i Baker Hansen glutenfritt. Det har vært en utrolig spennende reise. Vi vant jo også prisen i 2015, og da følte vi at vi nettopp hadde startet. Vi er stolte over å vinne prisen igjen, da må vi jo gjøre noe riktig, sier Magnus Hals, ansvarlig for den glutenfrie avdelingen i Baker Hansen. 

Her er juryens begrunnelse: 

Baker Hansen AS tildeles prisen for Årets glutenfrie konditori for daglig å tilby et variert, smakfullt sortiment av ferske, glutenfrie bakervarer. Baker Hansen har et fristende og variert utvalg av glutenfrie bakervarer som selges på mange utsalgssteder i Oslo og omegn. Gjennom flere år har de markert seg som en trygg og god leverandør av glutenfritt. I tillegg til det gode basisutvalget av glutenfrie brød og kaker, har de også sesongbaserte godsaker til for eksempel jul og påske. Tydelig skilting både inne og ute gjør det enkelt å legge merke til at de har glutenfritt til salgs. 
En stor honnør til Baker Hansen for deres glimrende, omfangsrike tilbud på glutenfrie godsaker.


Årets glutenfrie serveringssted

Spiseriet Kafe i Tromsø ble kåret til Årets glutenfrie serveringssted. 

alt– Vi er så stolte og glade over å ha fått denne prisen, og at arbeidet vårt er lagt merke til. Konseptet vårt er at vi skal være en kafé for alle, enten om du trenger glutenfritt, melkefritt eller lavkarbo. Målet vårt er også at det glutenfrie skal smake like godt som annen mat. All maten lages her i vårt kjøkken, og hvert brød har hver sin unike kniv. Vi starter også dagen med å smøre det glutenfrie først. Glutenfrie kaker bakes på egen benk, og hvert produkt har hver sin klype i disken. Alt er godt merket, og det er viktig for oss at det skal være trygt for alle å spise her, sier daglig leder Elin Solheim.

Her er juryens begrunnelse: 

Spiseriet Kafe i Tromsø tildeles prisen for Årets glutenfrie serveringssted for deres gode tilbud på glutenfri mat, og grundige tilretteleggelse for gjester som trenger glutenfritt. 
Til Spiseriet Kafe er det godt å komme for en som trenger glutenfri mat. Smørbrød på hjemmelaget glutenfritt brød og lekre glutenfrie kaker er noe av det som kan nytes der. De har tydelig allergenmerking på disk og på vegger, noe som er betryggende for den glutenfrie gjesten. 
En stor honnør til Spiseriet for deres smakfulle glutenfrie tilbud og gode tilretteleggelse på det glutenfrie området.