Glutenfrie vinnere web croppet.jpg

Glade vinnere: f.v. Djaki Shefked og Raimondo Arnone, også kalt Chef Dino, fra Glunot, Frode Gerhardsen og Ingrid Straum Gerhardsen fra Klæbu Håndbakeri og
Espen Albert fra Dampbageriet. Foto: Bjørn Inge Karlsen

Her er vinnerne av Årets glutenfrie bedrifter 2018

Hvert år kårer Norsk cøliakiforening «Årets glutenfrie bedrift». Klæbu Håndbakeri ble kåret til beste glutenfrie produsent. Glunot i Trysil ble kåret til det beste glutenfrie spisestedet og Dampbageriet i Kristiansand vant prisen for beste glutenfrie konditori.

 

Tekst: Tone Amundsen Nyvold og Anette Årsland


Prisen for «Årets glutenfrie bedrift» ble opprettet i 2012 for å stimulere til et godt glutenfritt tilbud på markedet, og deles ut i tre kategorier: til produsenter, spisesteder og konditorier. For 2018 har priskomitéen kåret henholdsvis Klæbu Håndbakeri, Dampbageriet og Glunot som vinnere. Og det var svært fornøyde prisvinnere som tok imot prisen på Gardermoen 13. januar.

 Her er komitéens begrunnelse:


KLÆBU HÅNDBAKERI AS (kategori produsenter)

Klæbu Håndbakeri, Klæbu, tildeles prisen for deres omfattende utvikling av og satsing på gode, glutenfrie bakervarer! Dette familiedrevne bakeriet har i løpet av få år opparbeidet et stort sortiment av smakfulle, lekre produkter, og den brede distribusjonen som er etablert er svært positiv og imponerende.
En stor honnør til Klæbu Håndbakeri for fremragende innsats for tilbud og spredning av gode, glutenfrie produkter!

- Det er stor stas å vinne prisen i kategorien Årets beste glutenfrie produsent, sier Ingrid Straum Gerhardsen. Hun har selv både gått på bakekurs og lært andre å bake glutenfritt i regi av Norsk cøliakiforening før hun og ektemannen Frode Gerhardsen startet opp eget bakeri i sokkeletasjen. – Nå har vi produksjonslokale på 1100 kvadratmeter, og leverer glutenfrie varer til dagligvareforretninger over nesten hele landet. Det er klart at denne prisen er viktig for oss i arbeidet framover, sier Frode Gerhardsen i Klæbu Håndbakeri.


DAMPBAGERIET AS (kategori konditorier)

Dampbageriet, Kristiansand, tildeles prisen for deres omfangsrike og smakfulle tilbud av glutenfrie bakervarer! I trivelige omgivelser tilbyr de lekkert, ferskt bakverk av mange ulike slag flere dager i uken, og ellers også frosne varer.  Dampbageriet befinner seg sentralt i Kristiansand og er dermed lett tilgjengelig. Det glutenfrie tilbudet deres er godt synlig, både på nett og i diskene. En stor honnør til Dampbageriet for deres tilbud og satsing på lekkert, glutenfritt bakverk!

- Vi setter stor pris på å bli kåret til Årets beste glutenfrie konditori! Dampbageriet startet opp i 1862 og er Norges nest eldste bakeri. Min mor fikk cøliaki på slutten av 1980-tallet. Da var både kunnskapen om sykdommen og utvalget av glutenfrie varer veldig dårlig. Vi har drevet produktutvikling i tett samarbeid med fylkeslaget i Norsk cøliakiforening, og denne prisen går også til de flotte medarbeiderne våre som brenner for å lage gode glutenfrie varer av høy kvalitet, sier daglig leder Espen Albert ved Dampbageriet i Kristiansand.


GLUNOT AS (kategori serveringssteder)

Glunot AS, Trysil, tildeles prisen for deres tilbud og satsing på smakfulle og kun glutenfrie retter og matvarer! Det er enestående at Glunot har et så allsidig spekter i det glutenfrie tilbudet - både retter som kan spises på stedet, produkter som kan kjøpes med hjem, og man kan til og med lære seg å lage glutenfri mat der! God og hyggelig service er der også. En stor honnør til Glunot for deres flotte satsing på det glutenfrie området!

- Jeg er italiensk, og har stor lidenskap for mat og smak. Min misjon er at glutenfritt skal smake like godt som vanlig mat. Vi har jobbet så hardt med å utvikle smakfull glutenfri mat de siste årene, og det føles veldig fint å få denne prisen for Årets beste glutenfrie serveringssted, sier Raimondo Arnone, eller Chef Dino som han kalles til daglig.

 

Oversikt over tidligere vinnere, 2012-2018:

For mer informasjon, ta kontakt med generalsekretær i NCF, Knut H. Peterson, 958 25 660 / knut.peterson@ncf.no

Klikk på logoene for mer info