lundinlive2.jpg

Stor interesse for forskning på cøliaki

Hvordan går det med forskningen innen cøliaki? Det var cirka hundre personer som hadde møtt opp for å få svaret på nettopp det, da NCF Oslo og Akershus arrangerte medlemsmøte 16. november. Nå kan du se foredraget her.

 

- Medlemsmøtet vårt med professor Knut E.A. Lundin i november ble en stor suksess. Sangersalen i Håndverkeren Kurs- og Konferansesenter var fullsatt, forteller Kristin Tveitnes, som er nestleder i NCF Oslo og Akershus.

Det er stor interesse for forskning på cøliaki, og Lundin tok for seg temaer mange lurer på, blant annet status for «cøliakipillen», samt utviklingen av en blodprøvetest som vil gjøre det enklere å stille cøliakidiagnosen. Knut Lundin jobber som overlege ved Seksjon for Gastromedisin ved Oslo universitetssykehus og er professor ved Universitetet i Oslo.

Deler med resten av landet

- Det var i grunnen tre grunner til at vi valgte å streame dette foredraget. Vi ønsket å gi medlemmene våre et bredere tilbud. Det er ikke alltid det passer å dra inn til sentrum på kveldstid for å få med seg et medlemsmøte. Vi ønsket også å prøve ut noe nytt, og når vi da også får muligheten til å dele et svært interessant medlemsmøte med resten av landet, da måtte vi bare prøve, sier Kristin Tveitnes.

 Opptaket av foredraget til Lundin ligger nå ute på YouTube, til glede for alle interesserte.

 

 


 

 

 

 

 

Klikk på logoene for mer info