Helios mørk bakemiks_1200x500.jpg

Oktober - Helios Mørk Bakemiks

Helios Mørk Bakemiks er naturlig glutenfri, ekstra næringsrik og passer alt av grov bakst. 

Helios jobber for at alle skal kunne kunne nyte glutenfri bakst som både smaker godt og er godt for kroppen. Derfor består Helios Mørk Bakemiks kun av ingredienser som er glutenfrie fra naturens side og kjent for sin gode sammensetning av næringsstoffer, som teffmel, hirse og linfrø. Helt fri for hvetestivelse, maisstivelse, tilsatt salt og sukker. Det er grunnen til den ikke bare gir smakfull bakst, men også har et høyere innhold av fiber og protein enn hva som er vanlig. Faktisk hele 9,3 gram fiber og 8,5 g protein per 100 gram!

Passer til alt av grov bakst

Miksen er allsidig i bruk, og er et supert utgangspunkt for alt av grovt bakverk – fra brød og rundstykker til horn og grove pizzasnurrer. Alt du trenger å tilsette er væske og hevemiddel. Du finner mer informasjon, inspirasjon og oppskrifter på helios.no.

Du finner Helios Mørk Bakemiks i Meny, Mega, Spar, Extra, Life og på life.no.

Grovbrød med valnøtter

1 pose Helios Grov Bakemiks (spar ca 50 gram til utbaking)
7 dl lunket vann
1 pose tørrgjær
1 ts salt

Slik gjør du:
  1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett vannet litt etter litt. Rør godt og kna deigen til du har en jevn, fin deig. Tilsett mer vann eller mel ved behov.
  2. La deigen heve på et lunt sted i ca 1 time. Etter heving knar du deigen litt før du «trykker» den ut i en brødform på 1 liter. Pensle med vann og strø over valgfrie nøtter om ønskelig.
  3. Stek på 180 C i ca 45 minutter. Avkjøles på rist.

Tips! For et ekstra smakfullt brød, ha en neve grovhakkede valnøtter og 1 ss honning i deigen.


alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg til Mørk bakemiks, har Helios quinoamel, og tre typer glutenfri pasta; penne, fusilli og spaghetti.