Stortinget_foto_Stortinget_16_9.gif

Foto: Stortinget.no

Møt oss foran Stortinget

I år feirer Norsk cøliakiforening 50 år. Det har vært en utrolig reise siden foreningen ble stiftet den 6. mai 1974, og vi i sekretariatet vil feire jubileet med en stand på Eidsvoll plass foran Stortinget mandag 6. mai, fra klokken 14:00 til 17:00.

Vi ønsker å sette fokus på foreningens arbeid og viktige saker, som økt grunnstønad, screening av barn for cøliaki og at opplæring om cøliaki og allergier/intoleranser må inn i læreplanene. Dette er temaer som NCF mener er avgjørende for å forbedre situasjonen for personer med cøliaki i Norge.

Styreleder Linn Eli Haugli Jensen og konstituert generalsekretær Lise Friis Pedersen vil være til stede for å dele sine tanker om foreningens betydning og fremtidsutsikter. Vi byr på nystekte glutenfrie sveler og saft, og inviterer også politikere fra Stortinget til å komme innom. Vi håper de tar utfordringen. 

Vi vet at det er for lang reisevei for mange, men håper at dere som bor i nærheten og har anledning, vil komme og bli med på feiringen. Det vil være en fin anledning til å møte oss i sekretariatet, andre medlemmer, samt bidra til en meningsfull diskusjon om våre viktige saker. 

Det vil ellers bli mange lokale jubileumsmarkeringer rundt i vårt langstrakte land i løpet av året, så følg med på hva som skjer i ditt eget fylkeslag.