Og vinnerne er …

NCF har delt ut hederspris til Ludvig M. Sollid og Wenche Andersen.

Det finnes mange personer som yter stor innsats for NCF. Med hedersprisen har vi mulighet til å hedre de vi ønsker på en spesiell og seriøs måte. NCF har delt ut prisen til to personer som på hver sin måte har fremmet kunnskap om cøliaki og glutenfri mat på en utmerket måte i lang tid: Professor Ludvig M. Sollid og Wenche Andersen fra God Morgen Norge.

For sitt omfattende og bane-
brytende forskningsarbeid innen cøliaki!alt

Ludvig M. Sollid og hans forskerteam har sørget for store fremskritt innen cøliakiforskningen. Hans forskning nyter stor anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt, og har gitt forskere over hele verden nye retninger i å forstå sykdommen, og nye muligheter til bedre diagnostisering og behandling. Sollid er også en ettertraktet foreleser i inn- og utland.

En stor honnør til Ludvig M. Sollid for sin fremragende forskning på cøliaki som har vært, er og vil bli til uvurderlig hjelp for svært mange mennesker.

Bilde: Ludvig M. Sollid mottar hedersprisen fra NCFs leder, Asbjørn Jørgensen, under NCFs 45 års markering.

 

For å spre glutenfri matglede til de tusen hjem!alt

I sine matlagingssekvenser på TV2 inspirerer Wenche seerne til å tilrettelegge for glutenfritt, og gir nyttige og gode tips til hvordan dette enkelt kan gjøres. I sin matlagning har hun fokus på å lage god mat fra bunnen av og å bruke ferske råvarer, og tar gjerne med gode råd om glutenfrie erstatningsalternativer der dette er nødvendig i forhold til et glutenfritt kosthold.

En stor honnør til Wenche Andersen for at hun på en flott måte vektlegger og sprer bevissthet rundt det å tilrettelegge for personer med glutenintoleranse!

 


Bilde: Wenche Andersen mottok hedersprisen fra NCF på God Morgen Norge. F.v: Vår Staude, Wenche Andersen og Peter Moi Bubresko. Foto: TV 2 / God Morgen Norge.

Ludvig og Wenche ble veldig glad for prisen gratulerer så mye begge to, og takk for arbeidet dere gjør!

Om NCFs hederspris

  • Hedersprisen ble delt ut for første gang i 2011. Prisen kan gis til enkeltpersoner, organisasjoner eller institusjoner som har arbeidet for å fremme kunnskap om cøliaki, glutenfritt kosthold og/eller NCF på en utmerket måte. Det er styret i NCF som beslutter tildelingen.

Klikk på logoene for mer info