Grillet sommersalat_1280x720.jpg

✎ 📷 Therese Elstad

Grillet sommersalat med burrata og bagetter

Salater Over 60 min

Server en lun og sødmefull salat i sommer. Kanskje det blir en ny favoritt?

Ingredienser

4 porsjoner
8 nektariner
2 rødløk
2 ss olje (til pensling)
200 g valnøtter
4 ss honning
1 pose ruccula
2 stk. burrata (eller mozzarella)

Bagetter:
100 g glutenfrie havregryn
50 g maismel
50 g rismel 
100 g bokvetemel
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1/2 pakke tørrgjær
1 ts salt
5 dl vann

Slik gjør du

  1. altDel nektarinene i to og ta ut steinen. 
  2. Kutt rødløkene i båter og lime i to. 
  3. Pensle nektarinen, rødløkene og lime med olje og legg på grillen. Grill til de har fått en fin grillskorpe og har blitt litt myke.
  4. Brett kanter på et ark aluminiumsfolie, slik at du får en liten form og sett den på grillen. Ha valnøtter i formen, og rist til de er gylne og lukter ekstra godt. Trekk dem så over på indirekte varme, og ha på honning.
  5. Ha ruccola på tallerkenen, og legg de lune nektarinene og rødløken over.
  6. Legg burrata på midten og lag gjerne et lite snitt så fløten renner ut. 
  7. Ha på de glaserte valnøttene rett før servering.
  8. Server salaten med lime, litt nykvernet pepper og frisk basilikum.

    Tips! Får du ikke tak i burrata, kan du bruke mozarella!

Bagetter:

  1. Ha havregryn, maismel, rismel, bokhvetemel, fiberhusk, bakepulver, tørrgjær og salt i en bakebolle. 
  2. Tilsett lunkent vann og rør sammen til alt er godt blandet. 
  3. Dekk med plast og la heve i to timer. 
  4. Sett ovnen på 225 °C. 
  5. Strø mel på kjøkkenbenken og hell deigen over. Del deigen i to og form til en bagetter. Vri på bagettene for et rustikt utseende og strø over litt mel. 
  6. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg med mot slutten av steketiden.
  7. Avkjøl på rist.

    Tips! Bruk gjerne bagettformer når du steker de i ovnen, da holder de formen!

✎ 📷 Therese Elstad