Grillet sommersalat med burrata og bagetter
Salater Over 60 min
Ingredienser
4 porsjoner
8 nektariner
2 rødløk
2 ss olje (til pensling)
200 g valnøtter
4 ss honning
1 pose ruccula
2 stk. burrata (eller mozzarella)
Bagetter:
100 g glutenfrie havregryn
50 g maismel
50 g rismel
100 g bokvetemel
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1/2 pakke tørrgjær
1 ts salt
5 dl vann
Slik gjør du
- Del nektarinene i to og ta ut steinen.
- Kutt rødløkene i båter og lime i to.
- Pensle nektarinen, rødløkene og lime med olje og legg på grillen. Grill til de har fått en fin grillskorpe og har blitt litt myke.
- Brett kanter på et ark aluminiumsfolie, slik at du får en liten form og sett den på grillen. Ha valnøtter i formen, og rist til de er gylne og lukter ekstra godt. Trekk dem så over på indirekte varme, og ha på honning.
- Ha ruccola på tallerkenen, og legg de lune nektarinene og rødløken over.
- Legg burrata på midten og lag gjerne et lite snitt så fløten renner ut.
- Ha på de glaserte valnøttene rett før servering.
- Server salaten med lime, litt nykvernet pepper og frisk basilikum.
Tips! Får du ikke tak i burrata, kan du bruke mozarella!
Bagetter:
- Ha havregryn, maismel, rismel, bokhvetemel, fiberhusk, bakepulver, tørrgjær og salt i en bakebolle.
- Tilsett lunkent vann og rør sammen til alt er godt blandet.
- Dekk med plast og la heve i to timer.
- Sett ovnen på 225 °C.
- Strø mel på kjøkkenbenken og hell deigen over. Del deigen i to og form til en bagetter. Vri på bagettene for et rustikt utseende og strø over litt mel.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg med mot slutten av steketiden.
- Avkjøl på rist.
Tips! Bruk gjerne bagettformer når du steker de i ovnen, da holder de formen!
✎ 📷 Therese Elstad