Rabarbrasorbet_1280x720.jpg

✎ 📷 Therese Elstad

Rabarbrasorbet med et hint av lime

Kaker og desserter Over 60 min

Rabarbra er smaken av midtsommer for mange. Prøv å lage denne herlige desserten med glutenfri iskjeks til.

Ingredienser

8–10 porsjoner
4 mellomstore stenger 
(1 liter/ 500 g)
150 g sukker
3,5 dl vann
1 lime, skall og saft

Iskjeks:

8-10 stk
60 g smeltet smør
40 g melis
70 g potetmel
50 g rismel, hvitt eller brunt.
1/2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker 
0,6 dl melk (plantemelk går også fint)

Slik gjør du

  1. altRens og del rabarbraen i biter og ha rabarbra, sukker og vann i en kjele. Ha på lokk og la det koke opp. Skru ned varmen, ta av lokket og la det putre i ca. 10-15 min. Avkjøl.
  2. Ha alt i en blender sammen med saft og revet skall av lime og kjør til du har en fin puré. Smak til med mer limesaft om nødvendig. Er den for syrlig kan man tilsette mer sukker. 
  3. Kjør pureen i en ismaskin til den blir nesten helt stiv. Ha sorbeten over i en beholder med lokk som settes i fryseren. 
  4. Ta ut sorbeten fra fryseren 15-20 min før den skal serveres.

    Tips! Har du ikke ismaskin kan du ha blandingen i en beholder som du rører i hver halvtime frem til blandingen er stiv. Da unngår du at det blir iskrystaller i sorbeten.

Iskjeks

  1. Smelt smør i en kjele og avkjøl noe.
  2. Ha melis, potetmel, rismel, kardemomme og vaniljesukker i en bakebolle. 
  3. Tilsett smeltet smør og melk, og rør sammen til en tykk og smidig røre.
  4. Legg 1 spiseskje røre i krumkakejernet og klem godt sammen i noen sekunder så røra fordeler seg jevnt utover. Stekes til kjeksen er gyllen og sprø. Steketid må avpasses etter temperaturen, vi stekte i 2-3 minutter.
  5. Rull umiddelbart til kremmerhus og avkjøl på en rist. 

    Tips! Bruk et krumkakejern til å steke iskjeksen. Oppbevares i kakeboks.

✎ 📷 Therese Elstad