Saftige og marinerte kyllingspyd
Ingredienser
4 porsjoner
600 g utbeinet kyllingfilet
1 rødløk
1 squash
Marinade
2 ss sesamolje
3 ss glutenfri soyasaus
1 hvitløkfedd
1 ss revet ingefær
1 ts malt koriander
½ ts flaksalt
¼ ts kajennepepper hvis du vil
Glaze
6 ss glutenfri soyasaus
1 ss honning
2 ss søt chilisaus
lime
frisk koriander
ris
grillpinner
Slik gjør du
1. Del kyllingbitene i litt mindre biter. Del squash i tykke skiver og halver. Del rødløk i båter.
2. Bland ingrediensene til marinaden og bland inn kyllingen. Mariner i romtemperatur i 15 minutter eller sett kaldt til du skal grille. Du kan også legge kyllingen i marinade dagen i forveien for ekstra god smak.
3. Bland ingrediensene til glaze.
4. Tre kyllingbiter og grønnsaker på grillspyd. Grill til gjennomstekt. Pensle med litt glaze, snu og grill 30 sekunder. Gjenta med andre siden.
5. Kok ris etter anvisning på pakken. Server ris og kylling med resten av glaze, limebåter og frisk koriander.
Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS