Kyllingspyd-1280x720.jpg

Saftige og marinerte kyllingspyd

Varmretter 20 - 40 min

Miks marinert kylling med deilige knasende grønnsaker på et grillspyd. Husk at grillsesongen kan være lang om du vil!

Ingredienser

4 porsjoner


600 g utbeinet kyllingfilet
1 rødløk
1 squash


Marinade
2 ss sesamolje
3 ss glutenfri soyasaus
1 hvitløkfedd
1 ss revet ingefær
1 ts malt koriander
½ ts flaksalt
¼ ts kajennepepper hvis du vil

 

Glaze
6 ss glutenfri soyasaus
1 ss honning
2 ss søt chilisaus
lime
frisk koriander
ris
grillpinner

Slik gjør du

1. Del kyllingbitene i litt mindre biter. Del squash i tykke skiver og halver. Del rødløk i båter.

2. Bland ingrediensene til marinaden og bland inn kyllingen. Mariner i romtemperatur i 15 minutter eller sett kaldt til du skal grille. Du kan også legge kyllingen i marinade dagen i forveien for ekstra god smak.

3. Bland ingrediensene til glaze.

4. Tre kyllingbiter og grønnsaker på grillspyd. Grill til gjennomstekt. Pensle med litt glaze, snu og grill 30 sekunder. Gjenta med andre siden.

5. Kok ris etter anvisning på pakken. Server ris og kylling med resten av glaze, limebåter og frisk koriander.

 

Kilde: Hanne Buxrud / Sentralen AS