Sitronpasta_1280x720.jpg

✎ 📷 Therese Elstad

Sitronpasta

Varmretter 20 - 40 min

Sitronpasta med brunet smør, salvie og basilikum.

Ingredienser

4 porsjoner
1 pakke glutenfri tagliatelle, ca. 300 g
100 g smør
2–3 hvitløksfedd
2 håndfuller salvie
1 håndfull basilikum
1 sitron, saft og skall
1 håndfull pinjekjerner
Litt revet parmesan til servering

Slik gjør du

  1. altKok tagliatelle som anvist på pakken, til al dente. 
  2. Ha smør i en stekepanne, sammen med hvitløksfedd og en håndfull salvieblader. Skru på middels varme og stek til smøret ser brunt ut og lukter nøtteaktig. Pass på så det ikke brenner seg. 
  3. Legg de stekte salviebladene på et kjøkkenpapir og spar til servering. 
  4. Hell av vannet på pastaen og tilsett det brunede smøret, sammen med grovhakket frisk salvie og basilikum. 
  5. Riv over sitronskall og bland godt sammen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper- og ev. et lite hvitløksfedd til. 
  6. Server med sprøstekte salvieblader, pinjekjerner og parmesan. 

✎ 📷 Therese Elstad