Smakfull laks i hjertesalat

Salater 20 - 40 min

Her får du en smakseksplosjon av gode og friske smaker. En sunn og lett rett det er en fryd å servere.

Ingredienser

2 porsjoner

300 g rå laks (type Salmalaks)

Ponzusaus:
1/2 rød chili
2 ss frisk koriander
1 fedd hvitløk
1 ss fersk ingefær 
1 ss riseddik
1/2 lime – kun saften
1 ss flytende honning
0,5 dl soyasaus

Korianderaioli:
4 ss majones
1 fedd hvitløk
0,5 potte frisk koriander

Mangosalat:
2 mango
1 grønn chili
1 bunt vårløk
1 pk. cherrytomater
0,5 potte frisk koriander
1 lime, skall 

Servering:
1 pk. hjertesalat

Slik gjør du

  • Skjær laks i mindre terninger.alt
  • Finhakk chili, hvitløk og ingefær.
  • Ha riseddik, lime, honning og soyasaus i en bolle. Ha i laksebitene, chili, hvitløk og ingefær og bland godt sammen.
  • Ha majones, hvitløk og koriander i en bolle og kjør alt sammen med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. 
  • Kutt mango i terninger, finhakk chili og vårløk og del cherrytomatene i skiver. Grovhakk koriander og riv skallet av en lime. Bland godt sammen. 
  • Vask og riv av bladene på hjertesalaten. Legg dem over på et serveringsfat og fyll med mangosalat, marinert laks og korianderaioli. 

✎ 📷 Therese Elstad