Smakfull laks i hjertesalat
Salater 20 - 40 min
Ingredienser
2 porsjoner
300 g rå laks (type Salmalaks)
Ponzusaus:
1/2 rød chili
2 ss frisk koriander
1 fedd hvitløk
1 ss fersk ingefær
1 ss riseddik
1/2 lime – kun saften
1 ss flytende honning
0,5 dl soyasaus
Korianderaioli:
4 ss majones
1 fedd hvitløk
0,5 potte frisk koriander
Mangosalat:
2 mango
1 grønn chili
1 bunt vårløk
1 pk. cherrytomater
0,5 potte frisk koriander
1 lime, skall
Servering:
1 pk. hjertesalat
Slik gjør du
- Skjær laks i mindre terninger.
- Finhakk chili, hvitløk og ingefær.
- Ha riseddik, lime, honning og soyasaus i en bolle. Ha i laksebitene, chili, hvitløk og ingefær og bland godt sammen.
- Ha majones, hvitløk og koriander i en bolle og kjør alt sammen med en stavmikser eller kjøkkenmaskin.
- Kutt mango i terninger, finhakk chili og vårløk og del cherrytomatene i skiver. Grovhakk koriander og riv skallet av en lime. Bland godt sammen.
- Vask og riv av bladene på hjertesalaten. Legg dem over på et serveringsfat og fyll med mangosalat, marinert laks og korianderaioli.
✎ 📷 Therese Elstad