Vin ekspert Sara Døscher.jpg

Vinekspert Sara Døscher.

Vinekspertens fem beste påskeviner

Det finnes så mange viner i hyllene på polet, så hva skal vi pakke i påskesekken? Vi har spurt vinekspert Sara Døscher om hva som er hennes påskefavoritter i vinhyllen.

Det er ikke alltid like lett å orientere seg i hyllene på Vinmonopolet og derfor er det lurt å få gode råd og tips om hva man bør se etter. Noen ganger får vi tips fra venner, noen ganger fra aviser eller podcaster, men denne gangen har vi gått rett til en vinekspert!

Sara Døscher er sommelier (vinkelner) med over 20 års erfaring fra Vinmonopolet, vinimport og restaurantbransjen. Hun brenner for god mat og vin i kombinasjon og hennes største lidenskap er faglig formidling. Derfor skriver hun vinbøker, holder vinkurs og hun lager også en egen  podcast om vin. 

Saras podcast heter Fredagstipset og her får du nye vintips hver fredag og helt gratis rett på øret. 

alt

Boblefavoritt!

Påsketid er tid for å kose seg og vi lurer på om Sara har en boblende favoritt - og hun svarer kontant:

- Denne!

J. Laurens Les Graimenous Crémant de Limoux (Frankrike)

- En favoritt gjennom mange år. Tidligere champagnemaker som flyttet sydover til Limoux, han var så lei de høye prisene i Champagne. Resultatet: En formidabel musserende vin som både smaker og lukter som champagne. Et røverkjøp. 

Varenummer: 5219701

Pris: 169,90

Basisutvalget. 

 

Lyst til å teste de beste påskecocktailene? Her får du ekspertens favoritter!

 

alt

Den perfekte påske-hvitvinen

- Noen liker mora og andre liker dattera, noen vil helst ha rødvin, mens andre foretrekker hvitvin. Hvis du skulle trekke frem en hvit vin som skal få bli med i påskesekken?

- Da må det bli tommel opp for PET! sier Døscher fornøyd.

Winter Riesling & Sauvignon Blanc (Tyskland)

- PET er vin på plastflaske med skrukork - ideelt når du skal på tur. Veier lite, lett å åpne. Når vinen i tillegg er god (og rimelig!) er det ingen grunn til å ty til tunge glassflasker. Denne friske saken er en blanding av druene riesling og sauvignon blanc. Tørr, lett og leskende. Ideell til hytteveggen. Tilbehør: Salte chips og solbriller. 

Varenummer: 5195101

Pris: 129,90

Basisutvalget.

alt

Påskens rimelige røde

- Vi kommer ikke utenom en god rødvin, men kanskje ikke alt for dyr?

- Da skal vi til Italia, avslører vineksperten.

Ioppa Vino Rosso (Italia)

- Fabelaktig, fast og fruktig rød italiener som overrasker stort ift. pris. Her er det mye vin for pengene. Dette er min nye husvin. Perfekt kokkevin, nyt denne mens du lager mat på kjøkkenet, anbefaler Døscher. 

Varenummer: 12640901

Pris: 139,90

Bestillingsutvalget, men inne på veldig mange pol. 

 

alt

Vin til påskelammet

Vi kommer ikke utenom en god vin til påskens lam. Hva vil du anbefale vi tar med oss her?

- Det blir ikke påske - uten denne! svarer sommelieren.

Travaglini Gattinara (Italia)

- Min soleklare favorittvin til årets påskelam. Den søtlige smaken av lammekjøtt stekt med rosmarin og hvitløk er uforglemmelig i seg selv, men sammen med denne vinen… Sukk! Delikat og kompleks rødvin på nebbiolo-druen. Smaker av kirsebær, tranebær og jordbær, i tillegg til et spennende streif av sopp - som du kan speile og forsterke med egen soppsaus. 

Varenummer: 4766401

Pris: 279,90

Basisutvalget.

 

alt

Påske-papp!

For mange er det enklest å ta med seg en pappvin og ikke flasker når det skal pakkes effektivt til påsketuren. Også her er utvalget ganske stort, så hva er din papp-favoritt?

- Da har jeg et forslag som passer både til påskelammet eller til bare reinspikka påskekos, sier Døscher.

Vina Curvada Tempranillo (Spania)

- Når det er påske er det godt å slippe unødvendig vekt når vi drar på hytta. Dette er min papp-favoritt i år, en deilig lammevin fra Spania, som også passer utmerket til peis og preik. 

Varenummer: 12167406

Pris: 439,90

Bestillingsutvalget, men inne på mange pol. 

 

Les også vår test av glutenfritt øl!

Klikk på logoene for mer info