Hvordan er det med glutenfri bakst i brødbakemaskin?

Jeg leser at mange har dårlige erfaringer med glutenfri bakst i brødbakemaskin. Er det dårlige oppskrifter eller dårlige maskiner som er årsaken? Handler det om å finne riktig oppskrift? Jeg er ikke så glad i å bake, og kunne godt tenke meg en brødbakemaskin. Kan det fungere bedre å lage deig i maskinen og steke i stekeovn?

Lise svarer

Ja, det er vanskelig å si om det er brødbakemaskinene eller oppskriftene som er årsaken til at noen ikke mestrer dette. Men det kan jo være mange som får det til også! Jeg synes ikke det er noen god ide å elte i brødbakemaskinen og steke i stekeovn, da er jo hele vitsen borte og da kan du likegodt elte i en kjøkkenmaskin. Vet at noen brødbakemaskiner har en eget glutenfritt stekeprogram og det kan være du finner noen gode glutenfrie brødoppskrifter, feks på nettet, som egner seg til brødbakemaskin - så kan det jo hende det blir bra! På Finn.no har de mange pent brukte brødbakemaskiner til salgs. Det kan jo være en god ide å kjøpe brukt, så kan du i første omgang prøve deg fram med en som ikke er så dyr.