Maria, 22.Nov 2023 23:20
Hvordan kan man føle seg trygg på at skolen har riktige rutiner, når de ikke vil ta kurs. Men de skal bake/lage mat sammen. Hva skal man tenke på når man baker med hvetemel og glutenfritt mel i samme rom på småtrinnet?
Maria, 22.Nov 2023 23:20
Lise svarer
Det er flere ting man kan gjøre for å hjelpe skolen med å få riktige rutiner, til tross for at de ikke vil gå på kurs. Først og fremst bør du henvende deg til skolen og spørre om du kan få lov til å ta kontakt med den mat- og helselæreren det gjelder for å vise vedkommende hvor nøye de bør være og hva de bør unngå. Ta en runde på kjøkkenet og høre hvilke rutiner de legger opp til for å sørge for at det er trygt for den/de elevene det gjelder. det er viktig å informere om at når de baker med med glutenfritt og glutenholdig i samme rom så må de tenke på at ikke det glutenfrie blir forurenset. Dvs må holdes god avstand, det må være rene redskaper og overflater der man baker med glutenfritt, og elevene kan ikke vandre rundt med mel på hendene og forurense. Man bør også steke i en ren ovn og servere den glutenfrie baksten separat fra den glutenholdige. Læreren må passe godt på så elevene overholder dette. Håper dette var til litt hjelp.
Lise F. Pedersen, 29. november 2023 18.00