Kan inneholde gluten
Hei! Jeg ser noen ganger at det står på innholdsfortegnelsen "kan inneholde gluten". Er dette noe annet enn "kan inneholde SPOR av gluten"? Jeg blir automatisk skeptisk og tenker det er best å unngå, men det er jo dumt å begrense kostholdet mer enn nødvendig for datteren min med cøliaki. På forhånd takk for hjelpen.
Marianne, 26. november 2021 07:48
Lise svarer
De tilbakemeldingene vi fikk når vi spurte en av produsentene (Freia) om det samme, var at det var ingen endringer i produksjonsmåten, kun ordlyden hos dem. Uten at jeg er helt sikker tror jeg det er en juridisk "greie". Både merkingen "kan inneholde gluten" og "kan inneholde spor av gluten" kan merkes (frivillig) på produkter der det kan være en fare for forurensing. Det er ikke en igrediens. Produkttesting viser at som regel ligger denne potensielle forurensingen under 20 ppm, men i enkelte tilfeller kan den ligge opp mot 50 ppm. I normale mengder tåles disse produktene likvel godt av cøliakere.
Lise F. Pedersen, 01. desember 2021 18.00
- Kategorier:
- Merking av glutenfri mat